Cytat:
Napisany przez Arepo
Tak się składa, że ten ktoś kto napisał poradnik (czyli ja  ) sprawdził i nie było najmniejszych problemów, zresztą poradnik powstał już dawno temu, jak widzę przeczytało go ogrom ludzi - część z pewnością go przetestowała i nikt nie zgłaszał takich problemów ...
Ponieważ ostatnio w ogóle nie zajmuję się zabawą z video (brak czasu), więc wczoraj specjalnie na Twój sygnał sprawdziłem wszystko i nie napotkałem na rzeczy które opisałeś - bez problemów zmieniałem napisy przy źródle mpeg-2 przygotowanym zgodnie z opisem.
Kilka uwag na koniec, sam SW nie jest na pewno niczemu winien, jak już pisałem w przypadku audio, korzysta on z kodeków systemowych więc to tu szukałbym przyczyny. Źródło mpeg-2 zawsze będzie się odtwarzać gorzej niż avi, widać to przecież w każdym playerze, wystarczy sobie uruchomić filmy w obu formatach poruszać suwakiem czasu i porównać. Mpeg-2 startuje zawsze z większym opóźnieniem, ale żadnych przeskoków do przodu/tyłu, które uniemożliwiłyby przygotowanie napisów nie ma.
Pozdrawiam
|
Właśnie sprawdziłem na świeżo zainstalowanym systemie, nawet na innym komputerze i to samo, nawet sprawdziłem 7 różnych filmów
Czyli programem SW nie mogę na pliku mpg poprawić napis potem cofnąć żeby sprawdzić jak wyszło. bo w tym momencie napis jest w innym miejscu, bo mpg się opóźna to co to za program do korekcji napisów. czyli zostaje konwersja na avi i wtedy ustawianie napisów tylko na avi 1 minut to ponad 1 gb danych.
A może instalujesz jakieś specjalne kodek do systemu ale nie pisze o tym w żadnym poradniku