Cytat:
Napisany przez KC42
Właśnie sprawdziłem na świeżo zainstalowanym systemie, nawet na innym komputerze i to samo, nawet sprawdziłem 7 różnych filmów
Czyli programem SW nie mogę na pliku mpg poprawić napis potem cofnąć żeby sprawdzić jak wyszło. bo w tym momencie napis jest w innym miejscu, bo mpg się opóźna to co to za program do korekcji napisów. czyli zostaje konwersja na avi i wtedy ustawianie napisów tylko na avi 1 minut to ponad 1 gb danych.
A może instalujesz jakieś specjalne kodek do systemu ale nie pisze o tym w żadnym poradniku
|
Z komputerami często tak bywa, że u jednego coś chodzi a u innego nie. Wierzę Ci, że masz problem z tymi napisami, ale nie mam pojęcia dlaczego. Stawiałbym na uszkodzone źródło lub coś namieszane w systemie, ale skoro robiłeś format i sprawdziłeś aż na 7 różnych filmach to przyznam się szczerze, że nie wiem co mam odpowiedzieć.
To co napisałem wcześniej jest prawdą, zweryfikowałem wczoraj ponownie działanie poradnika używając pierwszego lepszego filmu z mojej kolekcji DVD (padło na Epokę Lodowcową 2

). Wszystko chodzi jak należy, co można zobaczyć w krótkim filmie, który dołączam do posta. Na filmie rozpoczynam odtwarzanie napisów od konkretnego miejsca, cofam do tyłu, dodaję nowy napis, znowu cofam w celu sprawdzenia czy OK i tym podobne rzeczy, które normalnie robi się podczas synchronizacji napisów. Zwróć uwagę na czasy, wszystko jest na swoim miejscu ...
Skoro u Ciebie sprawa wygląda inaczej to proponuję zrobić to co napisał kolega
Reetou ***8211; to świetnie rozwiązanie.
Pozdrawiam
Ps. Jeśli ktoś jeszcze zasugeruje taki problem to poproszę o skasowanie tego poradnika z działu FAQ - po co ma komuś działać na nerwy. Nigdy nie czułem się ekspertem w dziedzinie DVD Video, a to co wnosiłem na forum wynikało z moich własnych bojów i przemyśleń, które nie zawsze mogły być słuszne.
Ps.2 Nawiasem mówiąc gratuluję poświęcenia, ja na pewno nie formatowałbym dysku dla żadnego filmu. Już szybciej skompresowałbym go do np.: DivX-a z jakąś koszmarną jakością (aby było szybko) i na czymś takim zrobił napisy.