Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.03.2007, 00:09   #4
s_tuden_t
PWr

Data rejestracji: 20.12.2004
s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
jutro wolne wiec sobie pospie!

-edit-
Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
* Kamuflaz typu Marpat (z racji faktury zwany tez pixelem) stosuje obecnie armia USA - w odmianach woodland, desert i metro (ten srodkowy uzywany jest w Iraku) - badania dowodza ze jest o wiele wydajniejszy od starenkiego juz BDU Woodland i duzo lepiej oszukuje ludzkie oko. Slowem - piksele to przyszlosc ;-).
* Wykonany z ultrawytrzymalego materialu typu RipStop (65% nylon polyester, 35% bawelna) - praktycznie nie ma prawa sie podrzec chocbys nie wiem o co nim zahaczyl.
* Material firmowo impregnowany jest specjalnym impregnatem teflonowym firmy Dupont. Co to znaczy? Ano to ze plamy i woda nam nie straszne - wszystko co plynne po prostu splywa z Marpata, a nie w niego wsiaka! Koniec z dwa kilogramy ciezszym mundurem tylk odlatego ze pada i czestym praniem, ktore niekorzystnie wplywa na kolor kamuflazu!
* Jest to sprzet produkowany dla wojska, wiec mamy pewnosc ze posluzy nam dobrych kilkanascie (warunki bojowe - tarzanie sie, czolganie, wspinaczka itd.) lub nawet kilkadziesiat lat (rynek cywilny - noszenie go na co dzien) - takiej trwalosci nie da Wam zaden Reporter, House czy inny szajs :-P.

Podsumowujac - ja sie z zakupu ciesze i uwazam ze 500 zl to i tak dobra cena za caly komplet (z naszywkami i czapka - jak kogos interesuje sam mundur i nie jest taki duzy jak ja [ludzie "wieksi" placa wiecej, bo mundury dla nich sprowadza sie na specjalne zamowienie] to komplet mozna lyknac juz za 300-350 zl).

Nie Gadaj z Idiotą.
Sprowadzi Cię Do Swojego Poziomu.
Potem Pokona Doświadczeniem.

Ostatnio zmieniany przez s_tuden_t : 02.03.2007 o godz. 00:28
s_tuden_t jest offline   Odpowiedz cytując ten post