No kokosow po tej x200m sie nie spodziewalem. Poza tym to nie jest moj wymog a jedynie przyjemnosc i dodatkowy bajer jezeli bylaby w nim ciekawsza karta, ale glownie na lapku bede: ms office/open office(nie moge sie przekonac

), wlan, bluetooth(najwyzej kupie dongla na usb), czytnik kart (rowniez, jak nie bedzie to kupie zewn. ale miloby bylo bo nie o to chodzi zeby dookola sie rozstawic z usb), filmy, programowanie, bede tez odpalal programy CADowe, ale rzadko i tu jest mini problem, ale nie beda to mega zaawansowane projekty wiec w prostych renderingach powinien sobie radzic.
Gierka to tutaj naprawde w swieta i to nie kazde

, nagrywanie dvd, obliczenia matematyfczne matlabami i jego odmianami, skype, gg, foobar2000, czyli podstawowe czynnosci biurowo-uczelniane, bo zeby odpalic komfortowo gre to musialbym miec 6000k zl.
Wiem ze niektore w/w funkcje mozna robic na lapku p3 800MHz 128 MB ramu, ale w domu mam 3200+, 1GB ramu i wiem ze jest roznica w pracy - to oczywiste, dlatego szukam w miare wydajnego do tej ceny lapka.
No..wlasnie tez mi sie podobaja blyszczace, wygladaja nowoczesniej, ciekawiej, a obraz wydaje sie ostrzejszy i bardziej barwny, o lepszym kontrascie, ale to moze zludzenie.
Mam jedno pytanie jeszcze, bo czytalem, czytam i ciagle nie wiem jak to jest.
Acera niektorzy odradzaja, niektorzy mowia ze Acery powyzej 3000zl dopiero sa ciekawe.
Napewno w cenie 2600zl Acer bedzie mial lepsze parametry od Toshiby czy Asusa. Ale co Asus to Asus, co Toshiba to Toshiba. Czy tak naprawde jest, ze Acery odbiegaja mocno jakosciowo?
Jak z Toshibami z tej nizszej polki (mowie o tej ~2600zl)
Ps. a jakiego laptopa jeszcze byscie polecali w tej kwocie, moze jakis lepszy itp.?
Jest jakis laptop z lepsza grafika w tej cenie oprcz intela950 i x200m? Z ciekawosci...