Cytat:
Napisany przez Reetou
Ciekawe stwierdzenie... A mnie się wydawało, że uczę się dla siebie, a nie ze strachu przed nauczycielami. A jak ktoś 'przespał' gimnazjum, to może mieć pretensję tylko do siebie...
Poza tym matura to świadectwo dojrzałości, a jak piszesz o pogardzie i braku szacunku do starszych bądź co bądź nauczycieli to jest to przejawem tej dojrzałości?
|
Zdziwiłbyś się . Powiedz czy ja napisałem gdzieś, że jestem dojrzały? Lub czy napisałem, że ja gardze? Fakt są nauczyciele do których go nie czuje (szacunku) ale nie okazuje tego. Co do przespania, jest to w pewnym sensie wina nauczyciela, który mnie uczył ale tylko w pewnej części.
Cytat:
Napisany przez kraluk
Wiesz, ciekawe stwierdzenie.
Zgadzam się całkowicie ze stwierdzeniem Reetou, więc nie będę pisał tego jeszcze raz...
Ale dodam jeszcze, że wszystko zależy od szkoły do jakiej chodzisz, np. u mnie w LO jest duży respekt w stosunku do nauczycieli (przynajmniej na lekcji - co kto sądzi prywatnie o jakimś nauczycielu to już jego sprawa, ale w szkole musi być w porządku).
|
To
stwierdzenie wysnułem z opowieści kolegów/koleżanek dużo starszych ode mnie. Z szacunkiem jest różnie.
Cytat:
Napisany przez Jabba the Hutt
(..)
Pozdrawiam Kolegów z CDRinfo walczących w gimnazjach, liceach, na studiach i w pracy !
Jabba
(..)
|
to nie fair zapomniałeś o ziomkach z techników