Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.03.2007, 23:01   #13
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez AleX69 Podgląd Wiadomości
a wiec na zalana klawiature jest kilka sposobow
ja preferuje dwa ... rozkrecic i wyczyscic
jesli nie chce ci sie rozkrecac - natychmiast po incydencie zanurzyc na kilka minut w cieplej wodzie
sprawdzane!!
minusy tego pierwszego sa takie ze moze nie dzialc po skreceniu tak jak przedtem
a tego drugiego ze trzeba ja dokladnie wysuszyc <- pozostawiona na kaloryferze kilka dni
Cytat:
Napisany przez Matefusz Podgląd Wiadomości
Mój ojciec kiedyś zalał klawiaturę piwem Szybko rozkręcona, wymyta dokładnie jakiś specyfikiem (bodajże pianka antystatyczna ale głowy nie dam) i działała Tzn pewnie działa jeszcze ale zmieniłem na nisko profilową bo tylko na takiej mogę funkcjonować ;]
Naprawiłem klawe!!
Ten pomysł wygrał Rozkręiłem klawe i do 3 w nocy czyściłem, zapoznawałem się z budową i rozkręciłem inne 2 klawiatury w celu znalezienia brakującego kapturka pod jeden klawisz funkcyjny bo oczywiście coś się musiało stać .
Klawe dokładnie wymyłem przy okazji no i zaoszczędziłem pieniądze na nowej klawiaturze.
Nieco dziwnie mi się pisze na takiej świeżo wypłukanej, ale mam nadzieje, że się wyrobi.
Dziękuję Wam za wszystkie pomysły no i jak to zazwyczaj bywa... problem rozwiązany

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post