Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.03.2007, 00:27   #358
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez aeiouy Podgląd Wiadomości
Witam to znowy ja...
Długo to ja się nie nacieszylem tym internetem. 26.02.07 wyłączyli mi i do dzisiaj nie mam. Podobno jakaś awaria po stronie TPSA, ale zeby kurrrrrrrcze tak długo. Wiecie co jest najgorsze?? nawet jeżeli awaria bedzie trwała 3 miesiace i tak nie bede mógł zerwać umowy!! Dzwoniłem do UOKiK skierowali mnie do innego urzędu i tam pani powiedziała mi, że jedyne co mogę zrobić to cierpliwie czekac. a kiedys mi sie obiło o uszy, że jest jakiś tam sąd gdzie mógłbym złożyć sprawę przeciwko Netii. Bo przecież ja podpisałem umowę na świadczenie usługi INTERNETU, a jej nie otrzymuje!! Może powodem jest to, że od Marca zmieniłem abonament w TPSA na socjalny? Może ktoś ma jakiś pomysł co mogę zrobić, żeby zerwać (bez kary 400zł) umowę lub przyspieszyć naprawę w TPSA?? Dzwonie codziennie do Netii co 2 dni są pisane ponaglenia do TPSA z NEtii i gówno to daje

Dzięki

Pozdrawiam
a więc :
Cytat:
§ 7 regulaminu

3. Abonent może odstąpić od Umowy w przypadku nierozpoczęcia świadczenia Usług w terminie 30 dni od daty określonej w Umowie.
W załączniku E do umowy (A, punkt 4) mamy napisane, że :
Cytat:
Usługa zostanie aktywowana w terminie do 14 dni od daty wpłynięcia Umowy do Operatora.
Znając czas wpłynięcia umowy doliczamy 14+30 dni i jeśli po tym okresie nie ma internetu to pisemnie rezygnujemy z usługi. To wszystko.

Abonament socjalny nie ma nic do rzeczy, sam tak mam i wszystko działa.

pozdrawiam