Cytat:
Napisany przez Arepo
a więc :
W załączniku E do umowy (A, punkt 4) mamy napisane, że : Znając czas wpłynięcia umowy doliczamy 14+30 dni i jeśli po tym okresie nie ma internetu to pisemnie rezygnujemy z usługi. To wszystko.
Abonament socjalny nie ma nic do rzeczy, sam tak mam i wszystko działa.
pozdrawiam
|
Witam
Niestety u mnie usługa została aktywowana no i działała 6 dni. Obecnie mam awarię, która trwa już 14-ty dzień i leży po stronie TPSA, a tej sprawy nie reguluje regulamin. Czyli w najgorszym przypadku mogę być jeszcze 11 miesięcy bez internetu!!, bo nie mogę rozwiązać umowy z powodu zbyt długiej awarii. Na infolini facet powiedział, że każdy komu nie podłączyli jeszcze internetu może rozwiązać umowę, a ja już jestem w systemie jako użytkownik Net24, tylko że obecnie nie działa, ale na to nic nie mogę poradzić... Mam tylko być Cierpliwy.

Zastanawiam się nad napisaniem pisma ile tracę pieniędzy przez to, że nie mam od nich internetu i że mają np. 3 dni na naprawę usterki, albo umowa zostanie rozwiązana z winy firmy NETIA, a jeżeli pomyślą nawet obciążyć mnie kosztami zerwania umowy (400zł) to ja obciążę ich swoimi kosztami ... powiedzmy 2000

i spotkamy się w sądzie.... Tylko w jakim sądzie. Do jakiego sądu mam w najgorszym przypadku ich zaskarżyć? czy wystarczy, że prześlę takie pismo Faxem i mailem. Czy ma to być polecony zwykłą pocztą. Jeżeli zwykłą to pismo dojdzie do nich po 5 dniach... Co zrobić??