Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.03.2007, 23:00   #1
Burt
Precz z internetem

Data rejestracji: 20.10.2005
Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Pierwsza stłuczka-kilka pytań

Miałem dzisiaj swją pierwszą stłuczke.Wymusiłem pierwszeństwo (na czerwonym ) i gość wjechał mi w bok(błotnik) samochodu.Totalnie MOJA WINA.Dostałem mandat i 5 pkt.Kierujący drugim samochodem miał zbitą lampę , pęknięty zderzak i lekkie wgniecenia.Nic mu się nie stało.
W związku ,że wszystko chcę załatwić ''po cichu'' mam parę pytań.Rodzinie powiedziałem ,że stuknęli mnie na parkingu i koleś uciekł.
1.Czy mandat mogę zapłacić na poczcie?
2.Jeśli tak, to czy w czasie płacenia muszę mieć orginalny druczek(rachunek) czy wystarczy, że podam numer konta urzędu wojewódzkiego i tam przeleją pieniądze?
3.Czy muszę zgłaszać to do firmy ubezpieczeniowej?.Uszkodzenia są niewielkie ,mój koleś naprawi mi to za darmo.
4.Najważniejsze dwie sprawy.Czy policja będzie się ze mną jeszcze kontaktować.
5.Czy firma ubezpieczeniowa będzie będzie mi przysyłać jakieś pisma.(Hestia)
Nie chciałbym ,żeby po mojej zmyślonej historyjce przychodziły jakieś listy.
Prosiłbym , jeśli ktoś miał podobną sytuację o odpowiedź , lub porady.To mój ''Pierwszy raz'' i nie wiem jak się to wszystko odbywa.

Ostatnio zmieniany przez Burt : 11.03.2007 o godz. 23:03
Burt jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online