Dyskusja: LG czy LiteON
Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.11.2002, 12:53   #30
berserk
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.01.2001
berserk zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jeden kumpel ma lg 48, drugi liteon 48, trzeci plytki jakiejs lipnej marki (ja nic nie mam z tego ). testowanie. rezultaty: na lite-onie porazka przy 48x, na lg pokazalo 32x i nagrana ok.
jak dla mnie roznica jest taka, ze system dobierania predkosci zapisu w liteonie jest palcem na wodzie pisany

co do testow lg 48x nie ma ich na cdrinfo.pl ale jak ktos ma chwilke to znajdzie na zagranicznych serwisach.

jeszcze jedno, ludziska maja "przedpotopowe" nagrywarki i nie narzekaja, a w tej chwili napedy sa dosc zblizonej jakosci i wydaje mi sie, ze tylko jak trafi sie jakis felerny egzemolarz to moze byc pad.
to, ze kopiuje to czy tamto zabezpieczenie akurat dla mnie nie ma znaczenia (zreszta z poziomem piractwa w polsce, to malo kto kupuje org. gry, i jesli nawet kupi to nie wierze, ze robi "sobie" kopie bezpieczenstwa czy jak to tam zwal, i tak wiekszosc jest sciagana z netu)
ludziska kupuja przerozne marki i zazwyczaj nie maja z nimi problemu.
male spojrzenie w testy i kazdy cos dla siebie znajdzie.
jeszcze jedno, mam kumpla ktory zawsze wybieral napedy co to kopiuja wszelakie zabezpieczenia nagrywaja 99 min i takie tam, i nie przypominam sobie zeby kiedys skorzystal z jakiejkolwiek mozliwosci dla siebie.
pozdrawiam
berserk jest offline