Cytat:
Napisany przez Arepo
więc wytłumacz proszę jak powinniśmy to zinterpretować, ustosunkuj się zwyczajnie konkretnie do wypowiedzi pana Adamskiego i wszystko stanie się jasne  , a tak to juz chyba nikt nie wie o co chodzi ...
widzę, że młody z Ciebie człowiek, więc może jak skończysz już studia i jeszcze trochę lat minie to umówimy się na piwo i porozmawiamy o błędnych interpretacjach i złym rozumowaniu
pozdrawiam
|
Skończyłem niecałe pół roku temu
Ale może rzeczywiście za kilka lat to przedyskutujemy
Co do poprzedniej wypowiedzi, to nie ma się co nad nią specjalnie rozwodzić. Czytałem wiele opinii i wypowiedzi na temat prawa autorskiego w Polsce, niektóre wygłaszane przez osoby, które nie miały o tym zielonego pojęcia, ale chciały dorzucić swoje trzy grosze. I tylko tego dotyczyła moja wypowiedź. Nie odnosiła się do tych konkretnych dwóch podanych przykładów.
A swoją drogą to i wśród prawników zdarzały się (i nadal zdarzają) różne interpretacje tych samych przepisów (tu prawa autorskiego). Z tym, że tak jak napisałem - przeważa opinia, że nieoryginalne programy i gry są nielegalne, natomiast muzyka i filmy już nie (przynajmniej samo ich ściąganie).