Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.03.2007, 17:13   #179
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Prezesik Podgląd Wiadomości
a polskie źle się wypowiadają?

wszędzie pisali o "mistrzostwie", które uratowało go przed upadkiem
Nie napisałem, że pisali źle, ale że norweskie media pisały dużo pozytywniej. Przykłady? Proszę:

Polskie gazety:

Cytat:
W sobotę znokautował rywali. Wczoraj przegrał z wiatrem i zapięciem w bucie. ***8211; O mało na górze nie dostałem zawału ***8211; mówił Małysz.
Cytat:
Niestety pechowy i loteryjny konkurs w niedzielę, sprawił, że Polak stracił czerwony plastron lidera wyścigu o ***8222;Kryształową Kulę***8221;.
Cytat:
W sobotę wygrał i został liderem Pucharu Świata. W niedzielę o mało nie upadł. Stracił też plastron lidera.
Cytat:
Kiedy podczas skoku w Oslo zawiał mocny wiatr, Polak balansował jak linoskoczek, ale wylądował bezpiecznie na 89 m.
Cytat:
Boczny powiew wiatru strącił "Orła". Liderem jest znów Anders Jacobsen z przewagą 14 pkt nad wiślaninem.
Cytat:
Adam Małysz miotany podmuchami wiatru walczył, by zachować równowagę w czasie lotu. W efekcie ląduje w Oslo na 54. miejscu.

Prasa norweska:

Cytat:
Tylko akrobatyczne umiejętności Adama Małysza i wielka rutyna sprawiły, że publiczność nie zobaczyła wstrząsającej sceny, a na Holmenkollen nie doszło do skandalu. 11 lat doświadczenia tego skoczka sprawiło jednak, że szczęśliwie przeżonglował przez silne podmuchy wiatru i na szczęście wylądował cało.
Cytat:
Narodowy bohater wielkiej rzeszy Polaków, którzy przyszli na Holmenkollen wiwatować po dalszym zwiększeniu przewagi w punktacji generalnej Pucharu Świata, tym razem również pokazał ogromną klasę, lądując cało po dramatycznej walce z wiatrem
Wypowiedź Jacobsena:

Cytat:
Adam właśnie oddał mi czerwony plastron lidera, który ja mu przekazałem wczoraj. Nie mam jednak radości z tego faktu, bo nie zasłużyłem na to, a konkurs nie był fair. Miałem dzisiaj szczęście, lecz zupełnie inna jest radość ze zwycięstwa kiedy to najlepszy wygrywa. Tak dzisiaj nie było

Wierzę, że nie muszę pokazywać różnic..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post