Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.03.2007, 11:00   #331
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez REi Podgląd Wiadomości
dlatego ja pozostane przy swojej opini ze Vista ma wrecz skandaliczna kompatybilnosc ze sprzetem.
Używam Visty (w finalnej wersji RTM) od grudnia a od wczoraj w wersji Ultimate BOX i muszę powiedzieć, że większych problemów z obsługą sprzętu nie napotkałem. Poniżej wypisałem z czym miałem problem ale sprzęt zainstalowałem.

- instalacja HP DesktJet 1000 - pomogły sterowniki z XP
- instalacja skanera HP ScanJet 4400C

Poza tym dziwnie zachował się system przy podłączeniu iPoda i komórki w trybie dysku wymiennego. Sterowniki zostały zainstalowane dopiero jak wskazałem partycję na której siedziała Vista jako źródło sterowników.

Wszystkie problematyczne urządzenia działają poprawnie i są w 100% funkcjonalne.

Skandaliczna kompatybilność ze sprzętem to raczej nie problem Visty. Wszyscy obwiniają Microsoft a nie producentów sprzętu, którzy mieli bardzo dużo czasu na opracowanie własnych sterowników dla nowych okienek (kiedy była pierwsza publiczna Beta Visty?). Niestety producenci sprzętu w większości przypadków mają gdzieś swoich klientów którzy w przeszłości kupili sprzęt. To właśnie producenci sprzętu są winni zaistniałeś sytuacji i to do nich powinny być kierowane pretensje. Taki stan rzeczy może mieć dwa dwa wyjaśnienie:

- olewanie klienta,
- celowe działanie mające zmusić klienta do zakupu nowego sprzętu (przecież jakiś % obecnych użytkowników sprzętu danego producenta kupi nowsze produkty).

Co do samej Visty to sama w sobie ma więcej sterowników niż XP. Dodatkowo sporo sterowników dostępnych jest w sieci na serwerach MS.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online