Cytat:
Napisany przez ab70
A jak się ma sprawa z obciążeniem systemu po zastosowaniu w/w efektów?
Czytałem na różnych forach, że niektóre programy do zmiany styli zbyt mocno ingerują w system i albo się on długo uruchamia albo działa wolno lub się wysypuje.
Aha... i jeszcze jedno pytanie: czy wyświetlanie na bieżąco informacji na tym górnym pasku nie ma wpływu na szybkość Okienek?
Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko działa dobrze, bo zrobiłeś mi smaka 
|
Jeśli chodzi o zużycie procesora to.. 0%

(mój procesor - Athlon XP 2000+ czyli wcale nie najnowszy), co do pamięci.. Jak będę przy tym komputerze (wieczorem) to sprawdzę, ale nie sądzę, żeby całość przekroczyła 10-20MB.
Rzeczywiście są programy, które trochę pamięci żrą - do takich zaliczyłbym Window Blindsa i Style XP. Obydwa służą (między innymi) do zmiany wyglądu okienek, pasku zadań itp. (stosowanie styli). Dlatego ja zamiast nich wgrywam patcha i używam wgrywam style normalnie spod Windowsa.
Co do StatBar-a (ten u góry) to nigdy nie zauważyłem najmniejszego spowolnienia systemu ze względu na ten program, natomiast nieustannie obserwuję nieocenioną oszczędność czasu dzięki niemu
System po postawieniu uruchamia mi się 17 sekund (od momentu dotknięcia przycisku czyli łącznie z testami w biosie itp.) więc raczej też rzeczy go nie spowalniają