ja mam jedna płytę Bad Religion i dwie pożyczone Metallica...ale Metallica jest o tyle dziwna, że numery seryjne zgadzają się, oba w bazie owszem są, ale figurują przy innych tytułach płyt...pomimo tego EAC je rozpoznaje....mimo to nie są one dla mnie wiarygodne....
jak powiedziałem moje wyniki nie byłyby dla mnie wiarygodne, gdyby nie fakt, że odnalazłem na sieci testy (w paru miejscach np. na cdfreaks)tej nagrywarki i offset jaki uzyskali w dae pokrywał się z moim tzn. oni osiągnęli 656....ale z tego co się orientuję to w DAE wyrzuca combined read/write offset (proszę o skorygowanie jeśli mylę się) czyli to by się zgadzało...u mnie podczas ustalania combined r/w offset (z testowej płyty) miałem +656...czyli write offset -30 bo read miałem +686...write offset= combined r/w - read offset
jeśli będziesz ripował i nagrywał w eac'u to uzywasz oddzielnych offsetów dla read i write (eac jako jeden z nielicznych programów to rozróżnia)...jeśli później będziesz uzywał innego programu do palenia np. feurio to korzystasz z use combined r/w podczas ekstrakcji...
więcej szczegółów masz na
http://www.ping.be/satcp/eacoffsets03.htm#-
PS. ten Twój offset jest jakiś dziwny...szukałem na necie, ale miałem zero wyników..poza tym bazowanie tylko na jednej płycie nie jest wiarygodne - chociaz ja miałem trzy i nic to nie dało, ale ja znalazłem potwierdzenie moich wyników na necie, a oprócz tego zrobiłem patent z ekstrakcją i wypaleniem...zreszta poczytaj sobie na stronie....