Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.03.2007, 21:42   #2
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Arepo Podgląd Wiadomości
Rzeczywiście ludzie skarżą tą firmę i wygrywają, trzeba jednak zapytać jak to się odbywa i jakim kosztem. Pomijając już fakt, że trwa to lata i nakłady finansowe są ogromne, to z wygranej niewiele wynika. Prawda jest taka, że od tego tworu jakim jest TP nikt, ale to nikt nie jest w stanie wyegzekwować żadnych pieniędzy, powiedzmy to jasno ***8211; taka jest prawda.

Jeśli kobieta, o której wspomniałeś wygrała proces i nie musi zapłacić za rachunek 170 tyś. to ok, ale jeśli TP miałaby jej oddać pieniądze np.: za poniesione w procesie koszty lub zadośćuczynienie za straty moralne to na pewno nic nie odda.
To byla starsza osoba, więc żadne procesy nie wchodziły w grę. Sprawa została nagłośniona przez media i nagle okazało się, że można szybko skorygować błędną naliczoną kwotę..

Cytat:
Za rachunek nie mam zamiaru płacić, czekam zgodnie z zaleceniem człowieka z błękitnej linii na korektę. Ma niby przyjść w ciągu 14 dni ***8211; pewnie nie przyjdzie, bo korekty na fakturę za luty na razie się nie doczekałem. Na szczęście mam numer zgłoszenia, który jest jakimś śladem całego zajścia.
Nie doczekasz się (chyba, że coś się na lepsze w tepsie zmienia, w co.. wątpię), to też już przerabiałem. Ostatecznie w najlepszym wypadku polecą ci, abyś zapłacił tylko to, co rzeczywiście powinieneś. Co zresztą polecałbym zrobić od początku, mniej zachodu a i tak do tego ostatecznie dojdzie.

Cytat:
Co do sprawy w firmie, to jeden z pracowników przyniósł swój własny modem z domu i tak to się skończyło. Nikt nie będzie się lata procesował o modem za 15 zł. Pozostaje jednak duży niesmak i poczucie, że zostało się oszukanym, a oto w TP akurat nie trudno.
Jasna sprawa. Szkoda, że dla dużych polskich firm coś takiego, jak dbałość o klienta i świadomość (pozytywna) marki to dalej pojęcia nad wyraz abstrakcyjne.. Mam nadzieję, że tepsa, poczta i inne takie będą miały w końcu okazję przekonać się jak krótkowzroczne jest to myślenie..

Na razie z chorą przyjemnością będę obserwował powolny upadek Lot-u.. (o który to firma prosiła się juz od lat)

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post