Cytat:
Napisany przez Arepo
Rzeczywiście ludzie skarżą tą firmę i wygrywają, trzeba jednak zapytać jak to się odbywa i jakim kosztem. Pomijając już fakt, że trwa to lata i nakłady finansowe są ogromne, to z wygranej niewiele wynika. Prawda jest taka, że od tego tworu jakim jest TP nikt, ale to nikt nie jest w stanie wyegzekwować żadnych pieniędzy, powiedzmy to jasno ***8211; taka jest prawda.
Jeśli kobieta, o której wspomniałeś wygrała proces i nie musi zapłacić za rachunek 170 tyś. to ok, ale jeśli TP miałaby jej oddać pieniądze np.: za poniesione w procesie koszty lub zadośćuczynienie za straty moralne to na pewno nic nie odda.
|
To byla starsza osoba, więc żadne procesy nie wchodziły w grę. Sprawa została nagłośniona przez media i nagle okazało się, że można szybko skorygować błędną naliczoną kwotę..
Cytat:
|
Za rachunek nie mam zamiaru płacić, czekam zgodnie z zaleceniem człowieka z błękitnej linii na korektę. Ma niby przyjść w ciągu 14 dni ***8211; pewnie nie przyjdzie, bo korekty na fakturę za luty na razie się nie doczekałem. Na szczęście mam numer zgłoszenia, który jest jakimś śladem całego zajścia.
|
Nie doczekasz się (chyba, że coś się na lepsze w tepsie zmienia, w co.. wątpię), to też już przerabiałem. Ostatecznie w najlepszym wypadku polecą ci, abyś zapłacił tylko to, co rzeczywiście powinieneś. Co zresztą polecałbym zrobić od początku, mniej zachodu a i tak do tego ostatecznie dojdzie.
Cytat:
|
Co do sprawy w firmie, to jeden z pracowników przyniósł swój własny modem z domu i tak to się skończyło. Nikt nie będzie się lata procesował o modem za 15 zł. Pozostaje jednak duży niesmak i poczucie, że zostało się oszukanym, a oto w TP akurat nie trudno.
|
Jasna sprawa. Szkoda, że dla dużych polskich firm coś takiego, jak dbałość o klienta i świadomość (pozytywna) marki to dalej pojęcia nad wyraz abstrakcyjne.. Mam nadzieję, że tepsa, poczta i inne takie będą miały w końcu okazję przekonać się jak krótkowzroczne jest to myślenie..
Na razie z chorą przyjemnością będę obserwował powolny upadek Lot-u.. (o który to firma prosiła się juz od lat)