|
Zrobiłem tak - usunąłem Alcohola, restart, zainstalowałem Nero Expres, oryginalny, który dostałem z nagrywarką, zaktualizowałem do ostatniej wersji, która jest na stronach Ahead - 6.6.1.4 chyba (nie pamiętam - posta piszę z pracy). I w tej chwili mogę spoko kasowac płytki RW, jakby problem minął - ale tylko w nero. Mam jeszcze Ashampoo Burning Studio 5 i Deep Burnera - tam niestety dalej jest jak było. DVD Info Pro - minął mi okres testowy, a z założenia nie używam cracków ani nielegalnych kluczy - więc go usunąłem, ale on jak pisałem wcześniej, cały cza mi działał.
Żeby było śmieszniej zainstalowałem ponownie tę samą wersję Alcohol 52%Free i Nero Express, dalej działa kasuje płytki, ATIP nie włączałem.
Mam taką teorię, że winę za to może ponosić program F-Secure Internet Security 2007 - miałem go na obu kompach i w obu konfiguracjach. Ale jak doszło do tego, że przy próbie uruchomienia Alcohola, albo zamontowania obrazu pod Eksploratorem komputer wisiał mi przez 3-4 minuty, a Task Menager pokazywał, że właśnie proces od antywirusa się zwieszał jak uruchamiałem coś wspólnego z Alcoholem. Odinstalowałem te badziewie, i od razu znikł ten problem. Może to ten antywirus jakoś gryzie się i coś miesza??
|