Witam wszystkich bardzo serdecznie !!
Dawno tutaj nie byłem - ale jak widzicie jeszcze jakoś żyję
Ale może przejdę do problemu, który mnie tutaj przywiódł - otóż moja "ukochana" drukareczka Canon i250 odmówiła posłuszeństwa - a konkretniej, przestała drukować na czarna (totalnie - wylatują puste kartki - jak robię test dysz to wogóle tych krateczek czarnych nie ma)
Stało się to nagle - drukarka była ostatnio dość mocno eksploatowana - tzn. dwa tygodnie temu wydrukowałem ponad 150 stron w kolorze (ale nie zdjęcia) - jednak po tym wszystko było ok - ostatnio drukowałem w czwartek chyba i żadnych problemów.
Oczywiście wymieniłem tusze (nawet dwa razy), robiłem czyszczenie itd.
Na końcu wyjąłem głowicę - nie wiem jak powinna wyglądać - a wyglądała od spodu jakby "zalana" tuszem właśnie czarnym. Powycierałem ją itd. ale nic to nie dało niestety ...
Podejrzewam więc, że głowica się popsuła mówiąc elegancko - tylko dziwne, że tak nagle. Drukarka ma 3 lata i 4 miesiące.
A teraz po tym przydługawym wstępie pytania i prośba o radę - czy można jeszcze coś z tym zrobić ? Czyszczenie ?? Czy kupowanie głowicy ma sens ?
A jeśli nowa drukarka to jaka - Canon ip1700 ? - tam trzeba dolewać tusze - albo ip3300 lub 4300 - tylko że te są już dość drogie ...
Pozdrawiam i czekam na jakieś rady
ro29
P.S. Jak były jeszcze kilka miesięcy temu do kupienia ip1500 to akurat nie miałem kasy - a miałem ochotę kupić na zapas - teraz bym nie żałował - ale cóż ...