Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.03.2007, 15:54   #12
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin Podgląd Wiadomości
Mi sie wydawalo ze to wystarczy 512 MB do XP (do niedawna ludzie pracowali na 256 MB i bylo ok, teraz juz min. musi byc 1 GB ?), zreszta u mnie win 2003 SP1 myka na 512 MB (SDRAM ale to Kingstony i CL2) i obciazam pamiec na maxa i jest szybko, procesor mam Athlona 2600+ duzo daje tez szybki dysk twardy (o ile nie bardo duzo), w moim przypadku swap jest na osobnym dysku i partycji na szybkim FAT16
Spójrz na wymagania winXP na stronie M$: 512MB to jest minimum.
XP chodzi optymalnie na 1GB, jak ma więcej to przyrostu mocy "nie czuć".
Myk ze swapem jest znany od dawna - warunek jest jednak taki aby był na innym kontrolerze niż system - nie tylko na innym HDD czy partycji. Sprawdzałem to jakiś czas temu - prawda jest taka, że widać przyrosty prędkości jedynie na starych systemach: słabe procki, stare MoBo no i stare (wolne) HDD. Na nowych systemach przyrosty są symboliczne - takie mam ja wrażenie, więc ja już tego wariantu nie realizuję.
Natomiast M$ zaleca inny tok postępowania: SWAP podzielić na wszystkie partycje w proporcji ich faktycznego używania. I to ma logiczny sens. Jest tylko pytanie: jak znaleźć (określić) te proporcje.