Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.03.2007, 23:45   #17
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Prezesik Podgląd Wiadomości
Andrzej chyba za bardzo się uniosłeś naszą narodową specjalnością brania na siebie odpowiedzialności za to, że dostajemy po dupie..
Raczej mam na sytuację trochę szersze spojrzenie ze względu na kilka artykułów, które swego czasu o temacie czekałem - również przedstawiające także 'drugie dno' sprawy.

Kwestie naszej narodowej odpowiedzialności względem Żydów, Niemców, Chińczyków, Koreańczyków itp. (niewłaściwe skreślić) są mi obce

Cytat:
Jeżeli ktoś chce inwestować w jakimś kraju - zwłaszcza tak dynamicznie rozwijającym się jak nasz, nie może patrzeć tylko na to, jak koszty robocizny kształtują się w danym momencie, ale uwzględnić inne czynniki..
Podstawowa zasada przy zarządzaniu projektami. Naprawdę trudno podejrzewać, żeby taki gigant jak LG o tym nie wiedział..

Cytat:
nie można się dziwić, że w kraju należącym do UE nie znajdzie się robotników harujących 24h/dobę za miskę ryżu..
Patrząc na wypowiedzi niektórych Koreańczyków zdziwienie jednak ma miejsce

Cytat:
jeśli Polska zachęca "tanią siłą roboczą", to wiadomo, że ona jest tania w stosunku do krajów rozwiniętych, a nie Chin
To już nie jest takie oczywiste. Naturalnie, że porównywanie zarobków do Chin nie może mieć miejsca. Jednak pojęcie "taniej siły roboczej" było w tym wypadku dość ściśle określone.

Cytat:
wyobraź sobie, że jutro przychodzisz do pracy, a Twój szef mówi: Ty już tu nie pracujesz. od dzisiaj Twoje miejsce zajmie nowy skośnooki pracownik..
Na razie mało prawdopodobne, ale... Ja cały czas widzę w Chinach ogromny potencjał, który dopiero od niedawa świat powoli zaczyna dostrzegać. Dla mnie to Chiny, a nie Ameryka są przyszłą potęgą tego świata..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post