Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.03.2007, 00:01   #19
Prezesik
Człekokształtny

Data rejestracji: 27.12.2004
Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Raczej mam na sytuację trochę szersze spojrzenie ze względu na kilka artykułów, które swego czasu o temacie czekałem - również przedstawiające także 'drugie dno' sprawy.
może się zdziwisz, ale również dużo czytam na ten temat i kształcę się w kierunku ekonomicznym

to co robi LG to jest tylko ich sprawa, choć nie podoba mi się to, że odbiera się pracę Polakom w ich własnym kraju. a moje pretensje dotyczące Twojej wypowiedzi odnosiły się do absurdalnej próby przerzucania odpowiedzialności za tą sytuację na stronę polską.

Cytat:
Podstawowa zasada przy zarządzaniu projektami. Naprawdę trudno podejrzewać, żeby taki gigant jak LG o tym nie wiedział..
a jednak! z postępowania tego właśnie giganta widać, że ktoś albo zaniedbał tę zasadę, albo...
Cytat:
Patrząc na wypowiedzi niektórych Koreańczyków zdziwienie jednak ma miejsce
właśnie! to tylko dowodzi słabego rozeznania rynku
Cytat:
To już nie jest takie oczywiste. Naturalnie, że porównywanie zarobków do Chin nie może mieć miejsca. Jednak pojęcie "taniej siły roboczej" było w tym wypadku dość ściśle określone.
określone? w jaki sposób? powtarzam tania w stosunku do UE - tak!
Cytat:
Na razie mało prawdopodobne, ale... Ja cały czas widzę w Chinach ogromny potencjał, który dopiero od niedawa świat powoli zaczyna dostrzegać. Dla mnie to Chiny, a nie Ameryka są przyszłą potęgą tego świata..
i tu się zgadzamy

ładnie napisał wcześniej Sobrus: "Nie widzę natomiast dlaczego mielibyśmy czuć sie winni ze sytuacja sie zmieniła. Chyba nie będziemy przepraszać za to ze żyje nam sie trochę lepiej. My tez jesteśmy nastawieni na zysk podobnie jak LG. Taki mały konflikt interesów. I życzę nam wszystkim żeby płace wzrosły nam jeszcze bardziej, a ze ileś chińczyków czy koreańczyków będzie niezadowolonych - mam to gdzieś."

i niech to będzie na tyle - póki co DOBRANOC