Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.03.2007, 01:04   #21
Proton
Wymiatacz

Data rejestracji: 18.06.2002
Proton zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Ja tam nie widz***281; w tym bezczelno***347;ci LG. Je***380;eli takie co***347; jest dozwolone przez prawo i im sie op***322;aca to dlaczego mieliby tego nie zrobi***263;? W ko***324;cu to firma nastawiona na zysk. A ze my niewiele z tego b***281;dziemy mie***263; - no c***243;***380; - trzeba by***322;o gdzie***347; zapisa***263; ze tego zrobi***263; im nie wolno...
Jesli jutro wejdzie prawo, ze mozna Cie okradac, to tez nie bedziesz mial nic przeciwko, bo przeciez to bedzie zgodne z prawem? Sytuacja podobna, bo LG ma zamiar przeciez okradac Polske, czyli obywateli. Czymze innym jest wykorzystywanie ulg zatrudniajac przy tym chinczykow?
Polska nie ulatwia wcale zatrudniania obywateli spoza Unii, o czym chyba nie wiesz. Trzeba uzyskac zezwolenie od stosownych urzedow i szanse na sciagniecie takiego pracownika sa tylko wtedy, gdy w Polsce na jego miejsce nie ma nikogo o takich kwalifikacjach. Stad tez cwane kitaje wymyslily sobie wymog znajomosci chinskiego! To oczywiscie nie jest bezczelne?!
Cytat:
Bardziej mia***322;bym pretensje do strony polskiej ze obieca***322;a "da***263;" naszych pracownik***243;w za tak marne pieni***261;dze.
Powiedz, ile razy mozna tlumaczyc, ze Polska nie mogla zapewnic kitajcow, ze ludzie beda pracowac za taka a nie inna kwote? Nikt nas nie sprzedal, raczej kitajce chcialy tanio kupic.
Cytat:
Produkt***243;w LG bojkotowa***263; nie b***281;d***281;, bo mam w domu wiele ich urz***261;dze***324; i ze wszystkich jestem bardzo zadowolony (solidne bezproblemowe urz***261;dzenia ze ***347;wietnym designem, dobrym wykonaniem i w rozs***261;dnej cenie - nie ***380;a***322;uje wydanych pieni***281;dzy)
To nie bojkotuj. To swiadczy wylacznie o Tobie, o braku swiadomosci. Tym Polacy roznia sie od Zachodnich kultur. Po takim incydencie w normalnym kraju, sprzedaz takiego Producenta leci na pysk, by za tydzien sie okazalo, ze oczekiwania finansowe ludzi wcale nie sa wygorowane, a sam incydent byl bledem dziennikarskim, o ktorym LG nic nie wiedzialo. Ale skoro sami siebie nie szanujemy, to trudno oczekiwac, aby inni nas szanowali.
Oby ktos z Twojej rodziny popracowal w LG za 1300zl brutto. Nie pisze tego zlosliwie. Uwazam, ze uzmyslowilbys sobie pewne sprawy i nie patrzylbys juz tak laskawym okiem na ten "niezawodny" sprzet... zdajac sobie sprawe, ze ktos bliski zapieprza po 12h w pocie czola w tej fabryce i wystarcza mu to na biezace oplaty wylacznie. Tymczasem ogromne zyski sa transferowane poza granice kraju.

Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Raczej mam na sytuacj***281; troch***281; szersze spojrzenie ze wzgl***281;du na kilka artyku***322;***243;w, kt***243;re swego czasu o temacie czeka***322;em - r***243;wnie***380; przedstawiaj***261;ce tak***380;e 'drugie dno' sprawy.
Ty nie masz szerszego spojrzenia. Po prostu za wszelka cene stoisz przy swoim i nigdy nie przyznasz sie do bledu bez wzgledu na argumenty. To mozna zaobserwowac w wielu tematach. Ale OK, sa takie osoby, ze chocby dalsze tkwienie przy swojej opinii bylo juz dla nich samych ponizajace, to i tak beda staly przy swoim.
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Ja ca***322;y czas widz***281; w Chinach ogromny potencja***322;, kt***243;ry dopiero od niedawa ***347;wiat powoli zaczyna dostrzega***263;. Dla mnie to Chiny, a nie Ameryka s***261; przysz***322;***261; pot***281;g***261; tego ***347;wiata.
Ja bym sie o Ameryke nie bal. Chiny poki co, to potrafia robic we wlasnym zakresie tandetne zabawki. Pomimo obecnosci tylu zakladow hi-end od lat, sami niczego konkretnego nie splodzili... chyba ze kolejne 300mln chinczykow. Jednakze do tego nie trzeba specjalnej technologii. Ewentualnie potrafia kopiowac (marnie zreszta) Zachodnie rzeczy. Ale to zadna sztuka, aby cos rozebrac na czesci pierwsze i wykonac nieudolna kopie.
Gospodarka im gna do przodu? Dzieki inwestycjom zza granicy i obcej technologii. Wystarczy, ze kapital i hi-end zwinie sie od nich w razie wzrostu kosztow pracy, a Chiny wracaja do produkcji pileczek ping-pongowych.

Ostatnio zmieniany przez Proton : 28.03.2007 o godz. 01:08
Proton jest offline   Odpowiedz cytując ten post