Cytat:
Napisany przez andrzejj9
To już twoje własne domniemania.
|
No moje i co z tego? Chyba mam prawo do swoich przemyslen w tym temacie, podobnie jak Ty?
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Na pewno firma chce na budowie fabryki zarobić, co jest przecież oczywiste, ale nie wiesz, o jakie zyski chodzi. A nawet jeśli o ogromne.. cholera - ma do tego prawo! Przecież podobnie, jak nikt nie tworzy nowej inwestycji po to, żeby na niej stracić, tak raczej nie robi się też tego, żeby osiągnąć tylko minimalny zysk.
|
A czy ktos im kaze dokladac do interesu? Jest wolny rynek. Albo cos przynosi zysk i funkcjonuje, albo nie przynosi zysku i sie zamyka interes.
Maja prawo do ogromnych zyskow i nikt im tego nie zabrania. Niech ruszaja z produkcja i generuja te swoje zyski, na co czekaja? Chcac miec zyski, trzeba tez zainwestowac we firme, ludzi. Oni chca miec zyski przy minimalnym wkladzie... a to jest wyzysk. I tak sie juz w Polsce na szczescie nie da prowadzic interesu.
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Zawsze chodzi o pieniądze i wypominanie tego komuś przypomina obrażanie się na kolegę w przedszkolu.
|
Ja jestem wylacznie oburzony ich postepowaniem, ze traktuja Polakow, jak bydlo. To raczej kitajce zachowuja sie jak gowniarze i wypominaja Polakom, ze nie chca pracowac za miske ryzu, a przeciez oni sobie tak zalozyli i tak powinno byc! I jeszcze strasza, ze sprowadza chinczykow. Straszyc sobie moga... nie zapominaj, ze Polska w jakis sposob partycypuje w dzialanosci tej fabryki, choc to nie Jej wlasnosc. Wiec Polacy maja prawo chyba czegos oczekiwac od kitajcow w zamian, a nie tylko sie cieszyc, ze bedzie fabryka. Kitajce chca zrobic dobry interes, OK! Ale Polska tez chce na tym zrobic interes!
A w ogole, to nie wiem czemu wziales sobie za punkt honoru obrone LG. Skoro jestes taki liberlany, wykazujesz tyle zrozumienia, to idz tam pracowac nawet za 1000zl brutto aby moc dac zarobic jeszcze wiecej kitjacom. Okazyjnie popracujesz z chinczykami, nawiazesz fajne znajomosci. Bedzie super.
Smiesza mnie tacy liberalowie, bo nigdzie w cywilizowanycm swiecie nie ma tak liberalnego podejsca do rynku pracy.