Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Po prostu staram się pokazać, że może być również inny punkt widzenia. Polacy niestety mają to do siebie, że lubią krytykować, nawet ślepo. Coś nie pasuje - to jest winny i trzeba na nim psy wieszać. Niewielu chce się także wczuć w punkt widzenia tej drugiej strony.
|
Szkoda tylko, ze druga strona nie ma zamiaru wczuc sie w polskie realia.
O pomysle sciagniecia chinczykow to nawet nie ma co rozmawiac, bo to jest niedopuszczalne i karygodne. Wydawaloby sie, ze Zarzad powinien byc rozsadny, a okazuje sie, ze idioci. Nikt normlany przeciez by takiego pomyslu nie przedstawil w obcym kraju.
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Nie pójdę do pracy za 1000 złotych, bo uważam, że jest to obrażanie umiejętności i godności pracownika. Nie pójdę również za 2 tys., bo świadczy to dla mnie, że firma nie traktuje poważnie pracownika (jak więc można z nią wiązać swoją przyszłość). Ale to, że ja się na coś takiego nie zdecyduję nie świadczy automatycznie, że to jest złe. Są ludzie, którzy na danym etapie swojego życia mogą z takiej propozycji skorzystać i nie ja jestem od tego, aby odbierać im tę szansę..
|
Masz dziwne to swoje szersze spojrzenie. Sam nie pojdziesz do pracy za 1000zl bo to obrazliwe, zas dla innych jest to szansa? Mentalnosc typowego Polaka... aby mnie bylo dobrze, a innym gorzej.
Moze po prostu zostawmy losy LG im samym. Pomijajac, ze sa bezczelni i brak im wyczucia taktu. Niech tylko Polska wybije im pomysl sciagniecia chinczykow z glowy. Wkrotce sie okaze, ze zaplacenie ludziom wiecej, to nie problem, a i problem braku chetnych do pracy tez zniknie. Jesli tego nie zrozumieja, to niech zabieraja majdan, nikt ich na sile nie trzyma. Polska nie potrzebuje Inwestora, ktory chce tworzyc miejsca pracy dla chinczykow i jeszcze ma do tego doplacac.