Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.03.2007, 21:36   #29
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez msi Podgląd Wiadomości
Do mnie pijesz??
Yo, do cie!
Chyba, ze myslisz o mieczach gunto
Cytat:
Dzisiaj miecze japońskie dzieli się na stare ***8211; historyczne ***8211; kolekcjonerskie, na tworzone obecnie w Japonii zwane ***12395;***12411;***12435;***12392; nihonto oraz na tworzone z zachowaniem wszelkich restrykcji technologicznych poza granicą Japonii. Prócz tego oferuje się wiele replik i podróbek ze stali nierdzewnej oraz miecze wytwarzane innymi (bardziej zaawansowanymi) technologiami, które choć podobnie wyglądają nie są zaliczane do mieczy japońskich. Wytwarzanie nowych mieczy w Japonii jest obwarowane narzuconym przez rząd limitem rocznym.

W Japonii obowiązuje również nakaz niszczenia mieczy ***12368;***12435;***12392; gunto, jako że ich produkcja miała charakter masowy, fabryczny, i nie spełniała standardów jakości przyjętych dla broni kutej ręcznie.
Powiem ci tyle:
-mialem zaszczyt i okazje podziwiac oryginalne mieczorapiery toledanskie.
Cudowny wyrob, pieknie lezacy w rece.
Jednak w porownaniu z mieczem japonskim wydaje sie prostacki i bez polotu.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post