Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.04.2007, 18:12   #6
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Co do tematu to nie wiem jak to wykonac, ale moge cos powiedziec o dynamicznych domain.name.serverach ;-)
Korzystam osobiscie z no-ip.com. Po zmianie adresu IP komputer automatycznie aktualizuje moj aktualny na serwerze i w ciagu kilku sekund domenna [moja_nazwa].no-ip.com odwoluje sie mojego adresu IP. Nieraz trwa to do 5 minut, jak sa jakies wieksze ruchy w sieci, ale przewaznie <1min.
Korzystam z tego czesto, mam postawiony FTP i nie wyobrazam sobie, aby ciagle podawac komus adres IP...

Co do konfiguracji to jest prosta, program kliencki jest dostepny za darmo na stronie producenta.

Cytat:
Napisany przez XPLiNK
1. Wchodzimy na www.no-ip.com i rejestrujemy si***281;. Musimy poda***263; prawdzimy email przy rejestracji! Po zako***324;czeniu rejestracji dostaniemy email z linkiem aktywacyjnym.

2. Po aktywacji konta logujemy si***281; do systemu

3. Dodamy nasz***261; domenne klikaj***261;c na ADD

4. Ustawiamy nasz nowy adres

5. Po poprawnym wpisaniu powinien nam si***281; pojawi***263; taki ekran

6. ***346;ci***261;gamy teraz aplikacje do uaktualania naszego adresu IP. Wyberamy program dla systemu Windows

7. Wpisujemy nasze dane

8. Pojawiaj***261; si***281; nasze domenny. Aby uaktualnia***263; w nich nesz IP trzeba zaznaczy***263; ptaszka z boku.

- domenna uaktualniona

- domenna nieuaktualniona (prawdopodobnie nadal ma dobry IP )

Ostatnio zmieniany przez Piterniel : 02.04.2007 o godz. 18:20
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post