Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.04.2007, 01:53   #1
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
mBank i kara za opóźnienie spłaty

Moja siostra założyła sobie na początku grudnia konto w mBanku. Dostała do tego kartę kredytową Visa Electron euro26. Wydanie karty kosztowało 35 zł, zaraz po uruchomieniu konta pojawiła się możliwość spłaty tej kwoty i tak zrobiła. No i wszystko pięknie... aż do dzisiaj.

Po pierwszym miesiącu otrzymała wyciąg operacji z karty, za który mBank naliczył sobie 3 zł. W tym przypadku nie było żadnej opcji do spłaty z konta jak poprzednio, więc sobie pomyślała, że ściągną jej automatycznie. No i tak sobie 3 zł wisiało jako dług na karcie. Dzisiaj zadzwoniła do niej osoba z mBanku i poinformowała, że ma do spłaty 93zł (+2 zł za powiadomienie tel. + odsetki)! 30 zł za każdy miesiąc opóźnienia.

W związku z tym mam pytanie, czy bank może naliczyć taką karę? Z tego co pamiętam, podobna sytuacja była z operatorami komórkowymi, którzy naliczali karę za nieterminowe spłacanie rachunków i jeżeli się nie mylę, UOKiK uznał takie praktyki za niezgodne z prawem. Jak to się ma do w/w sytuacji? Ktoś miał może podobną sytuację? Ciekawi mnie też, dlaczego raczyli poinformować dopiero po 3 miesiącach?!

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online