Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.12.2002, 21:36   #4
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: MSE

Cytat:
Proximity napisa***322;(a)
...Z tego co pisałeś nadal zdarzaja sie u ciebie MSE - w jakich przypadkach?

U mnie występuje jak płyty sa złej jakości / normalka / ale jeśki chodzi o sytuację to różnie ale czasami powtarzam czasami pomaga restart systemu.

Miałem ostatnio płytę DYSANA nie chciala się za nic nagrać zostawiłem ją / sformatowłem twardziela / zainstalowałem system sam czysty bo musiałem sprawdzic czy net chodzi ale mniejsza o to i wypaliłem sobie film na tym DYSANIE - pozszedł bez zająknięcia !!

Cytat:
Co do samsungów to jesteś pewny że to też Ricohy w wersji OEM?

Niektóre tak zobacz test ostatniego RICOHA http://www.cdrinfo.pl/cdr/hard/samsung_sw240/2.php3

Z tego co wiem 12 SAMSUNGA to tesh RICOHY

Trzeba znaleść na stronie RICOHA takie coś jak OEM manufacturer czy coś i sie dowiemy / nie musi tego być ale czaasami jest na stronach /

Cytat:
Słyszałeś, że komuś udały się takie zmiany firmwaru z innych napędów?

Tak gdzies na forum gosć sie chwalił ze przerobił właśnie 12 SAMSUNGA na 12 RICOHA i działa bez problemu

Cytat:
Czy można przy takiej zmianie biosa zepsuc nagrywarkę i nie powrócic do oryginalnego biosu?

Ryzyko awari jest zawsze / zmiejszy się jeśli upewnimy sie jakie bebechy ma nagrywarka metodą odkrywkową /

Co do powrotu do starego BIOSU to różne cuda loodzie wyprawiają więc pewniw by sie dało ale pewny nie jestem.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Cytat:
Pozdrawiam
Pozdrawiam !
Laser jest offline