Cytat:
Napisany przez Prezesik
Andrzej przede wszystkim trzeba by było się dowiedzieć mimo wszystko co było przyczyną tej sytuacji
ja mimo wszystko wolę, żeby się tak kompromitowali, niż gdyby mieli otworzyć galerię, która nie jest przygotowana na przyjęcie takiej ilości osób lub wykryto w niej jakieś wady techniczne bądź konstrukcjyjne
a potem mogłoby się to skończyć, jak w King Crosie w Poznaniu, gdzie zawalił się dach
|
Już się czegoś więcej na ten temat dowiedziałem.
Po pierwsze Galeria rzeczywiście została rano otwarta. Na dwie godziny i potem zaczęto wypraszać ludzi (chciałbym to zobaczyć..). Przyczyną było... brak odbioru technicznego budynku! To też jest skandal. Żeby do budynku, który nie ma odbioru wpuszczać kilka tysięcy osób. Przecież teoretycznie (bo też nie przesadzajmy - jakieś normy w budownictwie są) mogło się tam stać wszystko..
W każdym razie za tą samowolkę została już zapowiedziana kara w wysokości 100 tys. złotych, a oprócz tego odpowiednie osoby ogłosiły, że budynek do odbioru się nie nadaje i została (jeszcze chyba poprzedniego dnia) wydana decyzja odmowna. Tak więc rzeczywiście jakieś problemy czy to techniczne, czy organizacyjne jeszcze na pewno są. Słyszałem już na internecie opinie, że budynek będzie przerabiany (a nawet rozebrany

), ale tego raczej nie traktowałbym poważnie.
Faktem jednak jest, że na chwilę obecną został zamknięty i nie wiadomo, kiedy będzie ponownie otwarty.