Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.04.2007, 14:04   #1853
szakal555
Bywalec

Data rejestracji: 28.03.2007
szakal555 ma jeszcze możliwość poprawy <-1 - -10 pkt>
Uruchamiasz SM, wkładasz oryginalną grę, która ma większy TOC niż Twoja kopia. Pojawi się napis na dole refreshing TOC, czekasz aż skończy. Teraz wyjmujesz tą płytę i wkładasz swoją kopię.

Większy TOC niż SM musi być większy niż 4,2 , moja gra ma 4,37 i jak ją uruchomiłem to nie było tego refreshing TOC .dlaczego?

To jes tak wkładam SM wyjmuje tacke tym czymś, wkładam orginalnego star warsa przesuwam tym czyms znowu blokade i biore na booting ten pierwszy i też próbowałem na specialu.Na zwykłym wchodzi mi do browsa,a na specialu jest czarny ekran , jest jeszcze SMBOOT i cheat menu.Berion wiesz co jest grane gra zajmuje 4,37gb a SM może tylko do 4,2GB to dlaczego nie ma tego refreshing TOC?Pomoże ktoś??
Znalazłem poradnik o odświeżaniu TOC w konsoli ale po adngielsku,mogłby mi ktośopisaćjak to zrobić?

A no i jak robie obraz prince of persia piaski czasu (bardzo porysowany) to przy 71% wyskakuje mi taki błąd

---------------------------
DVD Decrypter
I/O Error!

Device: [0:0:0] HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B DL13 (F (ATA)

ScsiStatus: 0x02
Interpretation: Check Condition

CDB: 28 00 00 15 DB E0 00 00 01 00
Interpretation: Read (10) - Sector: 1432544

Sense Area: F0 00 03 00 15 DB E0 10 00 00 03 0C 10 00 00 00 00 00 00 00 00 18 DC 50
Interpretation: ID CRC or ECC Error
Przerwij Ponów próbę Ignoruj
Wie ktoś jak temu zaradzić?

A no i jak już mwimy o odświeżaniu tego TOC to znalazłem coś takiego

zacytuje:
"7.Odpalanie gier z większym TOC
TOC - Table of Content (Tablica zawartości) - Taki spis treści wszystkiego co się znajduje na płycie. Swap Magic DVD ma wielkość ok. 4,1 (lub 4,3GB), aby uruchmić np. Total Overdose (prawie 4,5 GB) trzeba najpierw włożyć oryginał o większej objętości niż Swap.
Jak to zrobić:
1.Wkładamy SM DVD i czekamy, aż pojawi sie menu główne.
2.Naciskamy przycisk "Eject" na konsoli i wkładamy płytę z większym TOC.
3.Gdy już rozmiar TOC zostanie podmieniony, używając np. Slide-Tool podmieniamy płytę na kopię zapasową. Naciskamy x na padzie i gra się ładuje. "

Cytat:
Napisany przez szakal555 Podgląd Wiadomości
Uruchamiasz SM, wkładasz oryginalną grę, która ma większy TOC niż Twoja kopia. Pojawi się napis na dole refreshing TOC, czekasz aż skończy. Teraz wyjmujesz tą płytę i wkładasz swoją kopię.

Większy TOC niż SM musi być większy niż 4,2 , moja gra ma 4,37 i jak ją uruchomiłem to nie było tego refreshing TOC .dlaczego?

ja zrobiłem tak włożylem SM,pożniej nacisnalem eject na konsoli,włożyłem kopie i pisało refresh TOC wtedy bzyczało i po 15sekundach pisało na dole invalid insert disc ps2.jak wkladalem orginał to od razu inwalid insert disc ps2.Berion mógłbyś mi to dokładniej opisać

Ostatnio zmieniany przez Berion : 08.04.2007 o godz. 20:09
szakal555 jest offline   Odpowiedz cytując ten post