Dyskusja: Jakie Słuchawki?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.04.2007, 01:20   #67
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
@AleX69

Znalazłem miejsce w którym można odsłuchać te Aero 5.1.
I szczerze mówiąc nawet nie warto było tego robić

Te słuchawki nie mają ani dołu, ani góry - brzęczy tylko to, co fachowcy nazywają najdłuższą cięciwą okręgu, czy jakoś tak... No i podkreślam słowo brzęczy, bo graniem to trudno było nazwać...

Oczywiście inaczej odsłuchuje się na własnym sprzęcie, z własnymi ustawieniami, na własnych utworach. Nawet dostałem propozycję, żebym wziął ten sprzęt do testów na kilka dni i w razie czego zwracają kasę, ale po tym, co usłyszałem, to nie było warto. Tym bardziej, że odsłuchałem na tym samym sprzęcie inne słuchawki jakieś bliżej nieznanej mi firmy i grały o dużo lepiej.

Jakoś wykonanie tych słuchawek też pozostawia wiele do życzenia - przy zakładaniu na głowę pasek podtrzymujący trzeszczy tak, jakby był na starej, zardzewiałej sprężynie, która się za chwilę zerwie.

Kolejne nieprzyjemne wrażenie miałem przy próbie regulacji głośności kanałów - przy maksymalnej głośności dżwięk jest miarę wypośrodkowany (no właśnie, chorerka, a gdzie stereo?), ale gdy zmniejszałem głośność dźwięk wyraźnie przesuwał się na lewą stronę... Myślałem, że to uszkodzenie danej sztuki, ale na innej było dokładnie to samo!

Podsumowując - może są to i dobre słuchawki dla graczy (w dodatku z dużą wadą słuchu nabytą przy staniu na dyskotece w odległości 20cm od kolumny), ale do słuchania muzy/filmu to one się nie nadają. Moje HPM-61 od komórki grają lepiej...
sluchales na nich muzyki w 2.0 czy 5.1?