Hej
na wstępie chciałbym zaznaczyć, że uczciwie przeszukałem forum, ale nie znalazłem wyczerpującej odpowiedzi na mój problem, a ponieważ jestem w temacie nagrywania raczej początkujący zdecydowałem sie założyć ten temat
Mianowicie mam nagrywarkę LG GSA 4081B, która ma problem z nagrywaniem płytek DVD-R. Otóż nie wykrywa wielu "uznanych" nośników np. Verbatim Advanced AZO czy tez TDK 1-16x i moze je nagrywac jedynie z predkoscia 2x.(nominalnie nagrywarka obsluguje 4x) Zdarza sie czasem ze jakis nosnik Titanium lub inny tym podobny wykryje z 4x lecz zasadniczo niepokoi mnie, ze nagrywarka nie chce nagrywac wielu plytek z predkoscia wieksza niz 2x. Zrobilem update biosu na A104. Pytanie moje wiec brzmi czy to jest normalne zachowanie tej nagrywarki bo jest taka kiepska poprostu, czy tez moge cos tu poprawic - generalnie zalezy mi raczej na dlugiej trwalosci nagranych plytek niz na szybkosci wypalenia, oraz czy do dluzszego przechowywania plytek z filmami moze bardziej nadadza sie jednak "plusy" ?
prosze o wyrozumialosc
pozdrawiam
Bart