Witam
Jako że wczoraj moja dyskusja została usunieta za nieodpowiedni tytuł zaczynam ją na nowo wraz z nowym wątkiem.
Chodziło o to, że kupiłem rzekomo Benq 1650. Jednak ani na naklejce ani w systemie nie jest nigdzie napisane, że to Benq.
Na naklejece jest za to napis MODEL: DVD8801. Najprawdopodobniej to jakis LiteOn niby na częsciach Benq 1650 jest taki nawet na allegro z tym
opisem.
Tak czy inaczej płytki czyta dobrze ale jakoś nie umiem zrobić testu CDSpeedem płytek wypalonych na Benq 1620 (innych nie mam). Zaczyna sie test i niby cos tam skanuje ale w tempie 1% na poł godziny.... Może to być od windowsa bo sprawdzam na kompie tymczasowym (Duron 800) i windows (xp) może być zasyfiony.
Czy ktoś wie co to wogóle za sprzęt!? Chce go oddac ale nie mam pewności. Nowego Benq 1650/1655 juz nigdzie nie kupie ale z drugiej strony nie wiem czy to co mam to wogole jest Benq
Jeśli go oddam to chyba kupię zewnętrznego Samsunga SE-S184M. Nie jest drogi jak na zew. a na cdfreaks pisali, że wypala płyty z dobra jakością a właściwie tylko na tym mi zależy. Jednak czy z napędu USB da się zbootowac system (np żeby zainstalowac windowsa) czy trzeba miec 2 napędy?
/@ndy przed zakładaniem tematu umieść go w odpowiednim dziale.