Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.04.2007, 22:14   #1
mag2k3
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.04.2007
mag2k3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Bitwa o Śródziemie 2- Mini image lub kopia zapasowa

Trochę się rozpisałem ale mam nadzieje że ktoś będzie miał chwile żeby przeczytać i doradzić co mam zrobić.

Witam jestem tu nowy ale zanim postanowiłem napisać przeszukałem forum ale mojego problemu niestety nie rozwiązałem
Jestem posiadaczem oryginalnej gry Bitwa o Śródziemie 2 i chciałbym przedłużyć jakoś jej żywotność, pierwszym pomysłem było zrobienie mini-image.
Niestety nie udało się to mimo kilku artykułów które znalazłem na ten temat.
Robiłem go i alcoholem i tym programem Mini-image ripper nic nie zadziałało.
Ktoś powie żebym sobie ściągnął już zrobiony, i owszem ściągnąłem już na samym początku ale po rozpakowaniu pliku rar który zajmował coś koło 5 MB chyba ukazał mi się 1 malutki problem a w sumie nie taki mały bo miał aż 5,5GB ten ***8222;mini-image***8221; co prawda działał no ale za taki mini-image co ma 5,5 GB to ja dziękuję.
Ale jeśli ktoś zna stronę gdzie będzie albo już sam posiada mniejszą wersję takiego obrazu to bardzo bym był wdzięczny za informację na ten temat.
Drugim moim pomysłem było przegranie płytki i zrobienie sobie kopi zapasowej, po sprawdzeniu jej programem A-Rey scanner wykryło mi zabezpieczenie SD 2/3
Na tym forum znalazłem że lepiej przegrać taką dvd programem BlindWrite więc spróbowałem, niestety okazało się że nośnik 4,7 GB jest za mały bo gra zajmuje około 5,5 GB
Nie bardzo widzi mi się kupowanie jeszcze nośnika 8GB tym bardziej że nie mam pewności czy uda mi się to przegrać ale jeśli ktoś uważa że powinno dać radę to może i się skuszę na takie rozwiązanie.
Dodam jeszcze że mój napęd to LG GSA-4167b.
Na koniec jeszcze chciałbym zapytać tych co się znają jak jest z crakiem i oryginalną grą, bo głównie chodzi mi o to żebym nie musiał co chwila pakować swojej DVD do napędu za każdym razem jak chcę grać, więc czy gdybym ściągnął craka do tej gry czy to jest po 1 legalne i po 2 czy nie będzie problemów z grą przez neta, nie bardzo chcę to sprawdzać na własnej skórze nie chciał bym dostać bana więc wolę zapytać bo osobiście nie mam o tym zielonego pojęcia.
mag2k3 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online