Cytat:
Napisany przez ed hunter
często bywa, że sprzęty za grosze grają całkiem fajnie. mam mini wieżę AIWA, jeszcze z tych starych co we wszystkich laser padał, a kolumienki ma niesamowite. jak zapuszczę to nikt nie wierzy, że takie coś może tak grać  bas tupie, że aż się trzęsie podłoga a zniekształceń dużych nie ma, średnie wyraźne i soczyste a wysokie nie świszczą 
sprzęt za niewielkie pieniądze.
jedynie te lasery...już więcej nie będę zmieniał - gra z DVD, bo i tak jest podłączone.
|
Te stare sprzęty to w ogóle rewelacja była.. Z rok temu kupowałem microwieżę (najpierw chciałem mini, ale jak zobaczyłem, jak to, co jest teraz dostępne tragicznie gra, to zrezygnowałem). Kupiłem jedną z lepszych, a i tak dźwięk nie umywa się do jednej z tańszych miniwież kupionej dobre 10 lat temu. Nie mówiąc już o tym, że tak, jak na tamtej mogłem spokojnie w pokoju słuchać radia, tak w tej nowej nie jest to w ogóle możliwe i jak łapie jedną stację to wszystko. Niestety - paradoksalnie im nowszy sprzęt (średniej półki) tym gorszy..
A co do wież AIWY. Kuzynek miał taką (zresztą ma do dziś). Pamiętam, jak robiliśmy próbę głośności

Doszliśmy do mniej więcej 1/3 i już szyby tak latały w oknach, że baliśmy się dać więcej bo na serio - mogłyby pójść. Nie mówiąc o naszych bębenkach pomimo zatkania uszu. Kiedyś na obozie na ogromnej hali doszedł do 75%, ale więcej się po prostu nie dało. To miało moc..