Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.04.2007, 22:49   #1
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Dobry serwer z blogami..

Niechętnie, ale muszę o to zapytać. Męczę się od kilku dni z Joomlą i zaczynam mieć dosyć tego systemu (jest świetny jak działa, ale jak zaczyna się psuć, to cholery można dostać próbując to naprawić..), postanowiłem więc poszukać czegoś zastępczego. Może być blog - bo pomijająć jakieś głupie PaMieNtnIkI i inne to można w tym też normalną stronę robić, a przynajmniej nie trzeba się zbytnio przejmować zapleczem technicznym.

Poszperałem więc, ale szczerze mówiąc nic sensownego nie znalazłem. Najbardziej podoba mi się Wordpress, ale jednak i tam są ograniczenia, które ten serwis przekreślają.

Co potrzebuję:

- możliwość organizacji archiwum (tworzenie kategorii, nazywanie wpisów itp.)

- wstawianie obrazków w tekst, również w formie miniaturki powiększanej po przyciśnięciu

- możliwość napisania wstępu artykułu i przechodzenia do jego całości na osobnej stronie (jak na wszelkich serwisach informacyjnych - Wordpress niestety nie ma takiej możliwości, albo ja nie potrafię jej znaleźć). To jest chyba największy problem większości blogów - znalazłem tylko jeden, który umożliwiał coś takiego

- możliwość dość zaawansowanej edycji wyglądu (tempate) i rozmieszczenia poszczególnych modułów

- możliwość rozszerzenia miejsca na serwerze - ale to już nawet niekoniecznie, mogę wykupić miejsce gdzie indziej i tam trzymać obrazki.

Szukałem, ale nic takiego nie znalazłem. Jestem skłonny sprawdzić wszystkie propozycje, tak więc jeśli ktoś zna jakąś mniej popularną stronę z blogami, to byłbym wdzięczny za podanie adresu. Mogą być również zagraniczne, bo na pewno nie do wszystkich dotarłem.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online