Dobry serwer z blogami..
Niechętnie, ale muszę o to zapytać. Męczę się od kilku dni z Joomlą i zaczynam mieć dosyć tego systemu (jest świetny jak działa, ale jak zaczyna się psuć, to cholery można dostać próbując to naprawić..), postanowiłem więc poszukać czegoś zastępczego. Może być blog - bo pomijająć jakieś głupie PaMieNtnIkI i inne to można w tym też normalną stronę robić, a przynajmniej nie trzeba się zbytnio przejmować zapleczem technicznym.
Poszperałem więc, ale szczerze mówiąc nic sensownego nie znalazłem. Najbardziej podoba mi się Wordpress, ale jednak i tam są ograniczenia, które ten serwis przekreślają.
Co potrzebuję:
- możliwość organizacji archiwum (tworzenie kategorii, nazywanie wpisów itp.)
- wstawianie obrazków w tekst, również w formie miniaturki powiększanej po przyciśnięciu
- możliwość napisania wstępu artykułu i przechodzenia do jego całości na osobnej stronie (jak na wszelkich serwisach informacyjnych - Wordpress niestety nie ma takiej możliwości, albo ja nie potrafię jej znaleźć). To jest chyba największy problem większości blogów - znalazłem tylko jeden, który umożliwiał coś takiego
- możliwość dość zaawansowanej edycji wyglądu (tempate) i rozmieszczenia poszczególnych modułów
- możliwość rozszerzenia miejsca na serwerze - ale to już nawet niekoniecznie, mogę wykupić miejsce gdzie indziej i tam trzymać obrazki.
Szukałem, ale nic takiego nie znalazłem. Jestem skłonny sprawdzić wszystkie propozycje, tak więc jeśli ktoś zna jakąś mniej popularną stronę z blogami, to byłbym wdzięczny za podanie adresu. Mogą być również zagraniczne, bo na pewno nie do wszystkich dotarłem.