Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.04.2007, 22:56   #2585
Sunna
lołn łulf

Data rejestracji: 15.07.2005
Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Przeciążone względem czego? Określonych norm? Jakich? Jeżeli na świecie jeżdżą dwa razy cięższe samochody, to czemu u nas ma być inaczej? Czemu kierowca ma dwa razy jechać tą samą trasę, jeśli jest w stanie za jednym razem zabrać więcej? Dla mnie to jest kwestią do rozstrzygnięcia, a nie przeciążone samochody. Oczywiście - jeśli dzisiaj prawo stanowi, że takie nie mogą być, to należy to respektować (i gdzie policja? Gdzie kontrole?). Ale oprócz tego należy się zastanowić, dlaczego jeżdżą przeciążone.

Inna kwestia - płacenie za drogi. To raczej nie jest dobre porównanie, bo nie wiem, czy wiesz, że w Polsce płacimy jedne z najwyższych jeśli nie najwyższe dodatkowe opłaty w benzynie w wysokości około 67%. Te pieniądze teoretycznie idą na drogi (niech będzie, że nie wszystkie, chociaż powinny). A jakie ma to odzwierciedlenie w rzeczywistości?

Na całym świecie płaci się pieniądze za użytkowanie dróg, tylko że w większości są tego jakieś efekty. No w sumie u nas też są, tylko że najczęściej opłakane..
Chyba nie przemyslales za bardzo swojego postu.
Po co porownywac swiat do polski ? My mamy swoje przepisy kazdy kraj swoje.
A dlaczego kobiety w ciazy nie moga dzwigac ? Nie w ciazy tez maja ograniczenie (10-15 kg ?), faceci tez nie moga sie eksploatowac bo dostana przepukliny. Dlatego samochody nie moga wozic wiecej chociaz samochod udzwignie bo droga tego nie wytrzyma, to nie jest niemiecka czy amerkanska droga.
Co jest kwestia do rozstrzygniecia ? Normy ? No chyba nie za bardzo bo fizyki naginac nie bedziemy, mamy konkretny rodzaj drogi i wyliczenia ile max mozna po takim czyms przewozic, a nie zeby komus dosrac i zeby jezdzil 3 razy. Albo nie kumam o co ci chodzi.
Policja nie ma kasy na paliwo a co dopiero na specjalistczne wagi. Ale wydaje mi sie ze czytalem ze we wro beda kontrole wjezzdajacych samochodow, przynajmniej w wakacje jak sa upaly.
Dlaczego jezdza przeciazone ? A co to za naiwnosc ? A dlaczego ludzie ciagna piraty ?
Przy oplatach za drogi chodzilo mi o specalne platne odcinki. Na zachodzie to raczej standard, a my wezmy pod uwage 50 lat komunizmu i mamy pelny obraz.
sry ze troche ostro ale spodziewalem sie ze na ten temat inaczej sie wypowiesz no offence

Inny temat
jak sie maja piraty do oplaty jaka uiszczamy kupujac nagrywarke i czyste plyty - przeciez tam jest haracz dla zaiksow czy innych syfow
Sunna jest offline   Odpowiedz cytując ten post