Cytat:
Napisany przez Sunna
Chyba nie przemyslales za bardzo swojego postu.
Po co porownywac swiat do polski ? My mamy swoje przepisy kazdy kraj swoje.
A dlaczego kobiety w ciazy nie moga dzwigac ? Nie w ciazy tez maja ograniczenie (10-15 kg ?), faceci tez nie moga sie eksploatowac bo dostana przepukliny. Dlatego samochody nie moga wozic wiecej chociaz samochod udzwignie bo droga tego nie wytrzyma, to nie jest niemiecka czy amerkanska droga.
Co jest kwestia do rozstrzygniecia ? Normy ? No chyba nie za bardzo bo fizyki naginac nie bedziemy, mamy konkretny rodzaj drogi i wyliczenia ile max mozna po takim czyms przewozic, a nie zeby komus dosrac i zeby jezdzil 3 razy. Albo nie kumam o co ci chodzi.
Policja nie ma kasy na paliwo a co dopiero na specjalistczne wagi. Ale wydaje mi sie ze czytalem ze we wro beda kontrole wjezzdajacych samochodow, przynajmniej w wakacje jak sa upaly.
Dlaczego jezdza przeciazone ? A co to za naiwnosc ? A dlaczego ludzie ciagna piraty ?
Przy oplatach za drogi chodzilo mi o specalne platne odcinki. Na zachodzie to raczej standard, a my wezmy pod uwage 50 lat komunizmu i mamy pelny obraz.
sry ze troche ostro ale spodziewalem sie ze na ten temat inaczej sie wypowiesz  no offence
Inny temat
jak sie maja piraty do oplaty jaka uiszczamy kupujac nagrywarke i czyste plyty - przeciez tam jest haracz dla zaiksow czy innych syfow
|
My mamy swoje przepisy, a świat swoje - w pewnych granicach tak, ale nie do końca. Raz, że nie jesteśmy już pojedynczym krajem, ale członkiem Unii Europejskiej jako całości i tym samym nie możemy sobie pozwalać na wszystko, a dwa.. nawet gdyby dowolność była nieograniczona, czy to znaczy, że nie mamy wzorować się na lepszych.
Żebyś mnie źle nie zrozumiał - ja nie usprawiedliwiam łamania prawa i stąd uwaga o konieczności łapania takich osób. Ale proszę - tłumaczenie, że policja znowu nie może, nie potrafi, nie ma pieniędzy itp. jest śmieszne. Po to są organy ścigania, bo trudno zakładać, że po ustaleniu przepisów (zwłaszcza niedostosowanych do rzeczywistości), ludzie potulnie zaczną ich przestrzegać. Tak nie jest nie tylko w Polsce, ale i na całym świecie. Odpowiednie służby muszą mieć instrumenty egzekwowania przepisów. Inaczej nigdzie jako kraj nie dojdziemy.
"To nie jest niemiecka czy amerykańska droga" - no i właśnie to jest największym problemem. Dlaczego nie jest? Oczywiście zaraz będzie odpowiedź, że nie ma pieniędzy. Ale te są, tylko że są marnotrawione i idą nie tam, gdzie powinny. To jest największy problem. Nie można budować źle, bo w tym momencie nie tylko stoimy w miejscu, ale wręcz się cofamy. Trzeba się rozwijać, a tłumaczenie brakiem pieniędzy na każdym kroku raczej źle wróży..