Dyskusja: Niesforny Teac
Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.12.2002, 00:36   #18
dj_anion
Bywalec

Data rejestracji: 03.12.2002
dj_anion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Bojów z Teac'em dzień kolejny ...

Serdeczne dzięki ostatnim forumistom - c0rdat'owi i Kenjiro!

Wasze spostrzeżenia nasuwają mi kolejne pomysły, zwłaszcza z kwestią SP1 dla XP. To może być to, z tym że w sumie niekoniecznie.
Tam gdzie sprawdzałem u znajomych, którzy mieli XP, czy też na kompach w pracy (montownia) na których testowo instalowałem swoją nagrywarkę, nie było właśnie SP1.
Zaprzeczeniem tej tezy jest jednakże fakt, że dwie godziny temu postawiłem system XP HE ENG u siebie od podstaw, i nie dograłem ani pół jakiegokolwiek sterownika, nie mówiąc już o aktualizowaniu. I zgadnijcie ... ten sam problem!!! Zero zmian!
Czyli tak jakby nie było znaczenia czy SP1 zainstalowany już jest czy też jeszcze go nie ma, tak samo czy zainstalowane są wszystkie sterowniki czy też w ogóle ich nie ma - efekt ten sam czyli po prostu znowu punkt wyjścia.

Chcąc sprawdzić kolejną rzecz by zawęzić krąg podejrzanych, wyczyściłem drugiego specjalnie przygotowanego twardziela (na którym przed momentem był jeszcze na nowo postawiony XP HE ENG no-SP1) i zainstalowałem na próbę Windows 2000 Prof. PL. Najpierw oczywiście po skończonej instalacji systemu nie dograłem ŻADNEGO sterownika, jedynie zainstalowałem Nero 5.5.9.17 i zapuściłem nagrywanie.
I tu UWAGA - płytka się nagrała bezproblemowo!!!
Druga część tego testu polegała na załadowaniu kompletu sterowników i softu do obsługi całego hardware'u w moim kompie (patrz: mój pierwszy post w tym wątku). Po skończeniu tegoż działania ponownie otworzyłem Nero i zapuściłem nagrywanie.
Popełniłem błąd, gdyż skorzystałem z Nero Express i płytka wyjechała znowu jako ... czysta! Biorąc pod uwagę spostrzeżenia przedmówcy powtórzyłem próbę tym razem w klasycznym Nero. I .... szlag by to trafił! Bez względu na to czy to NeroEx czy zwykłe, płytki znowu wyjeżdżają jako puste.

Co do dysku SerialATA to jest mały problem. Wydzwania moja kobieta do swoich dostawców, ale jak na razie to mają jedynie w cennikach.
Czy jeżeli chodzi o usługę nagrywania wbudowaną w XP to wystarczy tylko odznaczyć we właściwościach nagrywarki na karcie "Recording" czy też może trzeba zrobić jeszcze coś więcej?

Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie
Pozdrawiam ...

P.S. Nadal proszę o pomoc i pomysły ....
dj_anion jest offline