Cytat:
mapsajm napisa***322;(a)
za okres od wypowiedzenia przez nas umowy do uwzględnienia tego przez cyfrę. do tego straszą nas, że jeśli nie zapłacimy, to po miesiącu nastąpi przejęcie naszej sprawy przez firmę windykacyjną.
|
Coś w tym jest. Chyba nie potrafią przyjąć do wiadomości, że ktoś chce zrezygnowć z ich usług. Co prawda osobiście nigdy nie byłem ich klientem (i raczej nie będę) ale mój kumpel niedawno miał z nimi podobne przejścia.
Zrezygnował z droższego abonamentu, odłączyli mu te kanały z których zrezygnował ale rachunek przyszedł na wyższy abonament :-)
Odwoływał się kilka razy i bez rezultatu. W końcu podziękował im za ich usługi i myślał, że ma to juz z głowy ale się trochę pomylił.
Jeszcze przez jakiś czas był nękany pismami od nich, że windykacja itp. Nie wiem jak się to skończyło i czy się skończyło wiem żekazali mu oddać sprzęt do najbliższego ich punktu. On (zresztą słusznie) odpisał im że jak chcą sprzęt to niech sobie po niego przyjadą :-))
Po tym jak Cyfra połączyła się z Wizją praktycznie nie mają konkurencji, poza Polsatem, który raczej nie cieszy się dużą popularnością - przynajmniej tak mi się wydaje - nikt z moich znajomych nie ma Polsatu.
W lepszej sytuacji są ci którzy mieszkają w dużych osiedlach, tam jest większy wybór - kablówki UPC i Astercity.