Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.05.2007, 17:48   #11
trustonka
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.05.2007
trustonka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sytuacja wygląda teraz tak : spróbowałem wypalić ImgBurn, rezultat taki sam, poszukałem na google wiadomości o komunikacie "Tracking Servo Failure". Oprócz uszkodzeń mechanicznych (które raczej wykluczam ponieważ to nowa nagrywarka i u kumpla dwa dni temu jeszcze działała bez zarzutu) wspominają również o przegrzanym napędzie. Trochę to dla mnie dziwne bo nie wypalałem nic wcześniej żeby miał się przegrzać (temperatura na płycie około 33°C) ale na wszelki wypadek rozkręciłem kompa, dałem mu trochę ochłonąć i przesunąłem nagrywarkę na sam szczyt obudowy (jak najdalej od dysku chociaż nie leżała bezpośrednio przy nim, była między nimi stacja dyskietek) Nagrywałem z prędkością x8 na DVD+R Platinum, weryfikacja zakończona powodzeniem, weryfikacja TC również. Trochę dużo rzeczy naraz pozmieniałem i nie do końca wiadomo co mogło pomóc (ostudzenie kompa, zwiększenie prędkości do x8, przeniesienie napędu wyżej) Ale ponieważ czasami nagrywa ona dobrze zrobiłem następny test tym razem w Nero. Nagranie nieudane, komunikat, z którym również się wcześniej nie spotkałem. Dorzucam log
Dołączone pliki
File Type: txt Log.txt (11.0 KB, 361 oglądane)
trustonka jest offline   Odpowiedz cytując ten post