Dyskusja: CYFRA vs. CYFRA
Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.12.2002, 21:04   #15
TOMMYx
Gość

Witam,

Na wstępie dziękuję koledze Jaro (Januszp), za wyczerpujące odpowiedzi.

Cytat:
januszp napisa***322;(a)

(...) 3. Jakość nadawanego sygnały (Cyfra+) jest dużo lepsza (chociaz daleko jej do np. "Premiere" z dźwiękiem AC3) od "Polsat2 Cyfrowy" (...)

A skąd masz te informacje?
TO jest dosyć ważne, więc prosiłbym o jakieś linki z tymi info.

Cytat:
(...) 5. Nie sposób w tym miejscu pominąć fakt iż dekodery Cyfra+ doskonale nadają się do tzw. "upgrade-u" .Mnogośc względnie prostego ,dostepnego oprogramowania sprawia iż mozemy zamienić nasz tuner w tuner "mutisystemowy" (cos w rodzaju "Humax-a"). (...)
Szczerze mówiąc, nie wiem za bardzo, o czym tutaj napisałeś.
Humax - co to jest?

Cytat:
(...) 6.Filmy
Tutaj niestety Cyfra+ bije na głowe ofertę "Polsat2 Cyfrowy" .
Oferta kanałów "HBO" oraz "Canal+" opiera się niewatpliwie na tytułach "kasowych" i głośnych .
7.Filmy nie sa przerywane reklamami .
Co do zawartości programowych zawsze może ktoś być niezadowolony ,jednak poziom ramówki "Polsat2 Cyfrowy" daleko odbiega
od normy (Canal+ France,Holland.Premiere itp.) (...)
Problem w tym, że aby odbierać HBO, CANAL+ trzeba co miesiąc płacić 120 pln - a to mnie nie interesuje.
Już wcześniej wspominałem - tego typu programy 'filmowe' nie interesują mnie, od tego mam divx'y

Cytat:
(...) Cyfra+ "przeciw" :
2. Drogi abonament (...)
I to jest właśnie największy problem.
Biore pod uwage tylko dwie mozliwości :
1. Albo Polsat Cyfrowy i 44pln za abonament.
2. Albo Cyfra+ i 56 pln za abonament (pakiet ab. biały)

Gdyby mnie było stać, abym płacił 120 pln za abonament, wtedy zdecydowałbym się na Cyfrę +, ale niestety muszę się dobrze zastanowić tylko pomiędzy w/w możliwościami.

Cytat:
(...) W tym przypadku Cyfra+ oferuje dużo większe możliwości (pomijajac fakt iz nie możemy odkodowac kanałow Cyfra+ ,możemy jednak odkodowac kilkanaście innych ,zachodnich i wschodnich pakietów w tym 2-5 kanałow mocno erotycznych...jeśli już mamy brac pod uwagę zalety i wady tych dwóch platform to nie sposób tego faktu pominąc ). (...)
Kanały mocno erotyczne mnie nie interesują.
Dlatego 'ten' fakt możemy spokojnie pominąć.

Cytat:
(...) Poksat2 Cyfrowy - "przciw"
1. Wątpliwa jakość programowa (no może oprócz pełnego pakiety "Discovery") .
Dlaczego wątpliwa?
I tutaj potrzebne byłyby wypowiedzi osób, które posiadają Polsat Cyfrowy.

Cytat:
2 .Mała baza do rozbudowy (tuner supportuje tylko i wyłacznie system "Nagravision" ,a w tym systemie nadaje sporadyczna ilość nadawców ).
3. Jakośc obrazu delikatnie mówiąc wątpliwa .
4. Pseudo-reklama jakiegoś internetu ....
Przegledanie kilku stron www ,bez możliwości "uploadu" czy tez "downloadu" (bo niby dzie pliki miały by się ładowac ? - w dekoderze nie ma systemu czy też dysku twardego) .
Bo to nie jest internet "dla nas".
To jest po prostu potężnie rozbudowana telegazeta, z możliwością wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej.

Cytat:
5. Marne perspektywy - jeszcze kilka dni temu na tej platformie niedostepne były kanały tj. TVP1 ,TVP2 ...dzis jest to możliwe ...jednak okazać sie może iz za tydzień znów ich nie będzie (tak już działo sie kilkakrotnie - Polsat2 Cyfrowy raz po raz pozbawiany jest koncesji na nadawanie tych kanałow) .
6. Brak postepu w dziedzinie dokladania nowych programow do ofery .
"Cyfra+" średnio dokłada ok. 3-6 kanałów rocznie do swej oferty . (...)
Z tymi perspektywami to faktycznie różnie bywa. I tutaj trzeba uważać, z kim sie podpisuje umowę.
Ale co do tych 3-6 nowych kanałów w roku - to daleko przed nami, nie wnikajmy w to teraz.

Czekam na dalsze wypowiedzi.
Może teraz ktoś, kto posiada platformę Polsat'u

Czekam na odpowiedzi.
  Odpowiedz cytując ten post