Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.02.2001, 13:29   #2
Luke Jadi
Gość

Wydaje mi sie ze predkosc nagrywania jest odwrotnie proporcjonalna do "zycia" nagrywarki. Jezeli nagrywamy z predkoscia 2x to nagrywarka wypala ponad 35 minut, a gdy na przyklad z prekoscia 16x to tylko 5 minut, czyli laser "meczy sie" prawie 8 razy krocej, co powinno przedluzyc czas pracy nagrywarki (i zwiekszyc ilosc naganych plyt).
Ja od ponad dwoch lat mam Philipsa 3610 2x2x6 i tez wydaje mi sie ze nastal jego koniec. W czasie trwania gwarancji dwa razy rozpieprzyl mi sie tak, ze nie chcial zamykac plyt i byly tylko do odczytu w nagrywarce. Ostatnio kupilem 20 sztuk Platinium 80 i okazalo sie ze zadnej nie chce nagrac (nawet jej nie wystartuje). Wczesniej nagrywal te plytki bez problemow. Ale gdy kupie innej firmy to jakos ida, ale...
No wlasnie, tu pojawia sie moj problem. Gdy nagram plytke z danymi to oczywiscie jako format powinno byc DATA, a u mnie plytki zamyka w formacie MODE2MIX (pisze z pamieci wiec moglem troche przekrecic). Czy ktos wie dlaczego (pewno ze starosci...) i co to za format?
pozdrawiam