Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.05.2007, 22:21   #416
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez melag Podgląd Wiadomości
Widzisz, to jest kwestia przyjętych kryterii oceny. U mnie skala nie kończy się na "dobrze", jest jeszcze bardzo dobrze i używając nomenklatury Plextora excellent.
To przecież dla mnie oczywiste.
Jednak Kolega... Koledzy wiedzą jakie stawiam progi i oceny za wypalane płytki.

Cały czas pojmuję Forum jako wąską grupę, która w danym temacie dąży do doskonałości osiągając max wiedzę w temacie a w konsekwencji w tym przypadku max jakość wypalonych płytek dobierając napęd i nośnik.

Dlatego tak dużo testów, porad i uwag.

Jednak Nowi czytając ostatnie posty a nie uważnie całe tematy szybko się sugerują takimi opiniami.
I co.... właśnie, coraz bardziej zaniżanie jakości, aby zaliczyć wykres na Forum a nie pełny test i najczęściej bez komentarza.

Mnie przepraszam drażnią takie oceny jak i zachwalania tanich nośników.

Cytat:
Napisany przez rork Podgląd Wiadomości
Tylko jest jedno małe ale - nagrywarki i płyty spełniające wszystkie ww wymagania prawie nie wystepują w przyrodzie, a to żeby sie spotkały w jednym komputerze jednoczesnie jest prawie nie możliwe
Więc co pozostaje ?
Zaprzestanie testów i życie w błogiej nieświadomosci ?! (jak robi to 98% mających nagrywarki)
To bardzo mylne...
Można tylko wcale nie trzeba tak jak nikt nikogo nie zmusza do czytania Forum.
I to jest podstawowy błąd.
Jeżeli ktoś zadaje sobie trud i wypala kolejne płytki z dokładnymi testami to nie po to, żeby się chwalić tylko dać przykład jak może być optymalnie.

Mam kolekcję ponad 800 płytek, każda skatalogowana i odpowiednio przechowywana.
Pozostają tylko te wypalone na max. Szkoda, że tak bardzo zmienia się jakość nośników i napędów.

Przykład jedna z wielu przypadkowo wyjęta

Lite-ON LH-18A1P/H, LH-20A1P/H/S/L, BenQ DW-1680/1800/1810/2000/2010/2050/200S-jedna-wielu.png

Jednak można i tak pozostanie... u mnie.
Dobrze lub źle. Tylko dwie oceny.

slawekj jest offline   Odpowiedz cytując ten post