Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.12.2002, 14:06   #54
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Ormianin napisa***322;(a)

Nie wiem czy pusci durona na 133 MHz, bowiem musialby ingerowac w mostki przycinac je, lub laczyc... poza tym roznie bywa tak naprawde z tym 133 Mhz na duronie, ja juz probowalem 1000 puszczac i chodzil te 1333 MHz ale temperatura byla za wysoka jak dla mnie, a komputer okurzacz, wiirnik i smiglowiec z turbohalasem to nie dla mnie...

poza tym widze ze wszyscy popelniacie ten sam blad DDR to tryb jedynie, a prawidlowa magistrala to inna historia... jesli Twoja magiastra byla na 155 MHz to pamieci poszly w gore tez w tej czestotliwosci... a jedynie w trybie DDR 2x wyzej

pozdrawiam
1. zgoda co do hałasu,jako że już nową budę wykończyłem /musze wreszcie zrobić zdjęcia mojej Duszki -> to od Dzuszołap i się pochwalić wyremontowanym i ciut zmodyfikowanym Proliantem big tower Compaqa -> qrde nic z normalnego kompa z marszu nie pasowało /to biorę się za drugą fazę i zaczynam wyciszać
a wracając do durona to po co przecinać jak mozna zamalować / i zrobić to tak aby dało się next zmyć aby śladu nie było/ i płytą sterować / o ile nie jest to mobo bez takich możliwości/

2.jak fsb mam 155 to wiem że memorki są na 155 w trybie synchro czyli 155 na dwu zboczach sygnału zegarowego bo taka jest idea trybu ddr czyli jakieś PC2500 / i to na cl2 nie ma to jak elixir 8) /
więc nie wiem w czym problem bo dzięki temu przepustowość wzrasta w znaczący sposób / o ile oczywiście można nadal jechać na najagresywniejszych ustawieniach pamięci bo jak nie to się IMHO nie opłaca bo ja tam wolę cl2 przy niższym fsb niz cl2.5 przy wyższym -> nie jestem maniakiem MHz tylko szerokopojetej wydajności 8) albo sobie tak tylko tłumacze
pozdro
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post