Cytat:
Proximity napisa***322;(a)
Witam
A gdzie dokładnie napisałeś - do polskiego oddziału czyli do AB S.A. czy do samego Ricoha? Zarejestrowałeś się na stronie Ricoha? Ja pisałem do AB S.A i nic nie odpisali.
Co do MSE to teoria, że pojawia się on, gdy komputer się nagrzeje jest ciekawa, ponieważ ostatnio jak włącze kompa i od razu nagram coś przez Nero 55917, to płytki Titanum x32 700 MB nagrywają się bez problemu (bez MSE), wcześniej było zawsze MSE. Jedynie mam zastrzeżenie co do identyfikacji prędkości - bo chce nagrywać tylko z x12, a nie x24 (na mojej MP7240A), ale to da sie ominąć wyłączając JustSpeeda w Nero.
Zastanawiam się czy sugestia Majoneza w liście pt. Niesforny Teac nie dotyczy też naszego problemu (co do WinXP). Sugeruje, żeby zainstalować łatkę do WinXP naprawiającą problem nagrywania systemowego na CDR i jednocześnie wyłączyć te funkcję. Powiedział, że pomagało to wielu nagrywarkom.
Pozdrawiam
|
Napisalem i tu i tu... napisal tylko serwis Ricoha to samo co Laserowi, wiec szkoda gadac, bo to widac powielana forma...
Teora co do "goracej nagrywarki" u mnie dziala... i faktycznie plyty wszytskie mi nagrywa jak "ostygnie", ale hurtowo juz nie chce... moze ma to wspolne cosik z moca lasera? cholera wie co to jest
sugestai Majoneza sie niespradza... u Ciebie moze, ja mam winde 2000, a Laser korzysta z windowsa 9x/Me wiec to nie to
inne sugestie mile widziane... posiadacze Ricoha laczcie sie
pozdrawiam