Cytat:
Napisany przez Sunna
#1 Obejrzalem prestige 
Tak wlasnie powinien wygladac iluzjonista. Dobrze jednak ze rozne wytwornie chwytaja ten sam temat rownoczesnie. Wiedzialem ze gra tam david bowie, ale o nim zapomnialem i nie moglem skumac ktory to, dopiero na liscie plac go odnalazlem. Te wasy mnie znudzily. Swietna charakteryzacja. 8-9/10, chociaz nie wiem czy nie wiecej, film mnie wzial z zaskoczenia, wiedzialem ze jest ale o nim zapomnialem. Polecam wszystkim.
SPIOLER
Czy te blizniaki sie sklonowalyni jeden sie poswiecil idac na szubienice, czy tez moze nie. I cutter (bodajze-ten dziadek) powiedzial tylko o maszynie ''klonujacej'' coby jeden ocalaly brat sie zemscil? Ale tego chyba nie da sie wywnioskowac z filmu.
[CIACH]
|
Też uważam, że
The Prestige, to bardzo przyzwoite kino rozrywkowe (jak dla mnie mocne 8/10). Film podobał mi się bardziej niż
Iluzjonista, który też dotykał podobnej tematyki.
Jeśli chodzi o postacie grane przez Christian Bale'a, to na wielu forach toczy się dyskusja, czy byli to bracia bliźniacy, czy też został on sklonowany. Moim zdaniem mógł zostać sklonowany podczas pierwszego pokazu u Tesli.