Cytat:
januszp napisa***322;(a)
Odpowiedzi na pytania "TOMYx" :
(..........) ciach
|
Witam,
Dzisiaj zapoznałem sie troszkę dogłębniej

z ofertą Cyfry+ i Polsat'u Cyfrowego.
Muszę powiedzieć, że jak dla mnie, bardziej przekonująca jest Cyfra+, chociaż Polsat w swojej ofercie posiada kilka programów więcej. Porównuję tylko abonament biały - 56pln i abonament z polsatu - 44pln. Tylko te wchodzą w grę, chociaż teraz jest jakaś promocja, przez 4 miesiące płaci się 1/2 aboonamentu, tak więc biorąc 'najwyższy' pakiet będziemy płacić, prawie jak za najniższy.
Po tych 4 miesiącach za 1/2 ceny trzeba jeszcze jeden miesiąc pozostać przy obecnym pakiecie i zapłacić cały abonament, a w następnym miesiącu można już przejść na abonament tańszy.
A teraz koleje moje pytania do kolegi
Jaro , odnośnie CYFRY+:
1. Możesz wymienić ( ale chyba tego jest za dużo

), a więc gdzie mogę znaleźć spis odkodowanych programów (nie płatnych), dostępnych przez dekoder Cyfry+ ( czyli te, które można ściągnąć z HotBird'a) ?
2. Czy podłączając dekoder do tuneraTV ( w kompie) i korzystając z "ulepszającego" oprogramowania, można odkodować jakiekolwiek programy, które nie są dostępne po podłączeniu bezpośrednio do TV?
Od razu mówię, iz nie mam na myśli CANAL+'ów ani też HBO, lecz inne kanały, które są zakodowane, a napewno jest ich sporo.
Czy w ogóle można w ten sposób (tunerTV + soft) odkodować jakikolwiek kanał ?
3. Czy jest dużym wyzwaniem samodzielne zamontowanie anteny, ustawienie jej i podłączenie konwertera, a następnie podłączenie tego wszystkiego do dekodera?
Apropos anteny, którą "dają" za free do dekodera Cyfry+ - jest ona za mała, aby podłączyć drugi konwerter ( skierowany na Astrę ), więc trzeba byłoby kupić nową, większą czaszę, dodatkowy konwerter i jeszcze jakiś przełącznik, którym w domu będziemy pstrykać, aby wybierać, z której satelity chcemy korzystać

Antena 90/80 = 80 pln
Dodatkowy konwerter = 100 pln
Przełącznik = kilkanaście złotych (podobno)

.
Jeśli ktoś zna jakieś sronki fir, u których można kupić "te bajery" taniej, proszę o informację.
I znów czekam na odpowiedź.