Witam !
Cytat:
Napisany przez ed hunter
1. Pioneer 112 i zostawić nagrywarkę CD-RW
2. Samsung 182M
(...)
|
W kwestii drugiej to też czytałem, że jako czytnik ten Samsung jest bardzo dobry - a może ktoś coś napisać o zapisie - jak wspomniałem to nie priorytet - ale bądź co bądź nie chcę żeby pod tym względem był mierny
W kwestii zostawienia nagrywarki CD-RW - z tego co czytałem w poprzednich postach przy kupnie Pioneera 112 to było by porządane
Cytat:
Napisany przez ed hunter
(...)
i się zacznie 
|
I tego się obawiam - problemy itd.
Cytat:
Napisany przez Raus
Zgodze się z edem co do Samsunga dla wuja Lecz może nie do końca z Pioneerem. Co prawda ma najlepszą jakość zapisu, ale wspomniałeś że chcesz mieć możliwość skanowania płyt na obecność błędów, a do tego Pionek średni soę nadaje W takim razie proponował bym Lite-Ona LH20A1H/P. Jakość zapisu dobra, jakość zapisu CD-R bardzo dobra, bardzo duże możliwości skanów płytek, szybki odczyt i bardzo dobra korekcja błędów. Więc nie musiał byś zostawiać ani CD-RW ani DVD-ROM
ps. wersja z "H" na końcu dodatkowa ma Lightscribe
|
Ciekawa sugestia z tą Lite-on - też o niej myślałem, choć część osób ją odradza - muszę jeszcze o niej poczytać ... - i zobaczymy co inni powiedzą
A jak z awaryjnością tych Lite-on i Samsungów ?? Ma ktoś jakieś doświadczenia - w miarę obiektywne
Pozdrawiam
ro29