Dyskusja: eDonkey
Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.12.2002, 22:17   #23
tomall0
karpiarz:)

Data rejestracji: 25.09.2002
tomall0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
paput2000 napisa***322;(a)

Tak to jest - jeżeli plik jest popularny (50 - 150 źródeł) to na pewno zaczniesz zaraz ściągać. Jeżeli plik jest mało popularny to musisz cierpliwie czekać w kolejce.
Jeszcze jedna ważna uwaga: eDonkey i eMule są tak skonstruowane że tyle ciągniesz ile co najmniej sam wysłałeś, tak więc charakterystyczne jest iż na samym początku "kariery" przez pewien, niedługi czas inni będą ssać od nas.
A ha jeszcze jedna ważna uwaga: w zakładce "szukaj" jest przycisk "Fakecheck" - polecam zaraz po odszukaniu interesującego nas pliku i podświetleniu go użycie tej funkcji, abyśmy się nie rozczarowali po ściągnięciu pliku (fake) lub ściągnięciu prawie całego (incomplete).
Miałem v0.23b, ale komp robił zwis, więc zainstalowałem 0.22, excellent! Wszystko chodzi ok. udało mi sie nawiązać połaczenia, ale mam kilka pytań. Np. jak wspomniałeś tyle ściągniemy ile od nas pociągna (na poczatku). Załóżmy, że ktoś ma małe zasoby, które udostępnia, czyli cały czas będzie bardzo mało czerpał? czy są jakieś preferowane serwery np. z mp3, divix, czy przeszukuje wszystkie po kolei zahaczając interesujące?

Ostatnio zmieniany przez tomall0 : 06.12.2002 o godz. 22:21
tomall0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post